bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 1. syyskuuta 2012

Eläimellinen elokuu


Elokuussa palasin työelämään, enkä etukäteen uskonut ehtiväni lukea juuri mitään. Mutta jossain ihmeen välissä sittenkin ehdin! En mitään ennätysmääriä, mutta oikein mukavasti kuitenkin. Lukuintoani kasvattivat tunteella ja tuurilla valitut teemat. Pääteema syntyi vähän vahingossa: blogiotsikoistani huomasin lukeneeni viikossa kolme kirjaa, joiden kaikkien nimessä esiintyi jokin eläin. Kun vielä Katri yllyttää itseään ja muita lukemaan aarteita omasta kirjahyllystä, aloin katsella kirjojani "sillä silmällä" ja valkkasin luettavaksi muitakin "eläimellisiä" opuksia. Eläinkirjojen ohella luin toki muutakin, mm. arvostelukappaleita ja kotimaista sarjakuvaa. Lisäksi osallistuin Amman copycat-kisaan, listasin hyvänmielen kirjoja, vietin taidetorstain joutomaalla, järjestin arpajaiset ja sain sadannen lukijani. Jee!

Teemaluku (johon meitä bloggareita kutsuu myös Katja) on yllättävän hauskaa ja kivaa. Teemoilla mennään siis koko syksy, mutta ennen futuuria pitää saada preesens ja imperfekti haltuun. Siispä jorinat kuriin ja asiaan! Elokuun aikana sain luetuksi nämä:

Siiri Enoranta: Painajaisten lintukoto
Charles Martin: Chasing fireflies
Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
Reetta Niemensivu: Lempi ja rakkaus
Anton Tšehov: Lokki
Juri Rytheu: Ihmissusi
Lauren St. John: The White Giraffe
Maarit Verronen: Vanhat kuviot
Juri Korinets: Hevoseni Sul
Outi Nyytäjä: Heinäpaali roihuaa
Thorbjørn Egner: Kasper, Jesper ja Joonatan
Fabio Geda: Krokotiilimeri
Hannu Hirvonen: Rakastunut krokotiili
Tove Jansson: Tiedoiniekan hattu
Irina Javne: Euroopan kylmin talvi

Luettuja kirjoja: 15
Kotimaisia: 8
Euroopan ulkopuolelta: 4
Naiskirjailijoita: 8
Muuta: Elokuun lukemisista kertyi loppujen lopuksi yllättävän monipuolinen ja laadukaskin läjä. Ikimuistoista oli mm. lukea karjalan kielellä, ja kotimaisen sarjakuvan tasokkuus yllätti iloisesti. Mukaan mahtui myös yksi näytelmä, yksi uutukainen runoteos ja useampi lastenklassikko. (Työni luontaisetuihin kuuluu se, että saan lukea työaikana! Saan jopa itse valita kirjat, kunhan ne soveltuvat lapsille ja muistan lukea ääneen ;D)


Eläinteemani turposi kuin pullataikina parista krokotiilista pienimuotoiseksi eläintarhaksi. Harvinaisin nähtävyys kirjatarhassani on epäilemättä ihmissusi, vaikkei valkoinen kirahvikaan mikään maailman tavallisin näky taida olla. Hyönteisiä edustivat tulikärpäset (jotka kirjassa kylläkin ängettiin epäeläinystävällisesti ahtaaseen purkkiin). Linnut ovat selvästikin sopeutumiskyvyn mestareita, saihan niistä kirjallisuudessakin irti sekä purevaa sarkasmia (Lokki) että synkänlennokasta fantasiaa. Kaiken kaikkiaan eläimellinen elokuuni oli erittäin onnistunut. Ja monta eläinkirjaa hyllyyni vielä jäikin...

Mutta. Eipähän unohdeta palkintogaalaa. Elma-patsaiden jaossa tehdään tänään historiaa: ensimmäistä kertaa blogini historiassa kolmen kärkeen ei mahtunut ainuttakaan perinteistä romaania, vaan kärkikamppailu käytiin kahden sarjiksen ja yhden runokirjan välillä. Irina Javne änki kakkoseksi, mutta Elma meni sarjakuva-albumille. Elokuun Elma siis näyttää tältä:
Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
Tämä voittaja oli yllätys itsellenikin! Närhen sympaattinen sarjakuva vei voiton, sillä kaikkinensa Agnesin tarina oli todella piristävä ja piirrostyyliltään aivan omantyylisensä pakkaus. Odotankin jo innolla Närhen uutukaista Mustasuon mysteeriä, jossa orpotyttö Agnesin tarina jatkuu.

Kaunein kansi oli helppo valita. Elokuun Ilona lähtee länteen... sillä kauas menolippu on...

Charles Martin: Chasing fireflies
Ihastuin tähän kanteen jo kaupan hyllyssä, se sai heti mielenkiinnon heräämään ja mielikuvituksen lentoon. Ihan hyvä oli kirjakin, mutta parasta siinä oli kuitenkin kansi ;)

Kuten jo vihjailin, tämän syksyn aion viettää matkoilla - tosin vain nojatuolisellaisilla.( Mutta eipähän tarvitse seistä lähtöselvityksissä jonottamassa, saan vain loikoilla lomakohteesta toiseen.) Homman nimi on lukea itseni maailman ympäri 80 päivässä. Aloitan matkani tänään, joten marrraskuun puoliväliin mennessä minun pitäisi "käydä" kaikilla mantereilla ja saapua takaisin kotoisan sateiseen Suomeen. Käyminen tapahtuu tietysti lukemalla kirja :)  Ei kuulosta pahalta, eihän? Haaste onkin siinä, että syksyn kaikki ihanat uutuuskirjatkin olisi kiva saada luetuksi jossakin välissä... Oli miten oli, aika alkaa NYT, joten lähdenpä lukemaan! Maailmalla tavataan, ystävät rakkaat :)

22 kommenttia:

  1. Hauskaa matkaa :) Odotan mielenkiintoista raportointia!

    VastaaPoista
  2. Hyvää matkaa! Kutkuttavan ihana haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Anki! Hassua, minulla on ihan oikea matkakuume ja perhosia vatsassa kuin pitkän matkan alussa pitääkin :D

      Poista
  3. Haa! Mahtava matka edessä sinulla!

    Olethan vuorannut nojatuolisi pehmeillä tyynyillä ja lasillisella hyvää punaviiniä, taustalle maan musiikkia jajaja... tämän saisi kyllä paisumaan niin ikään. Melkein jo innostuin mukaan matkalle, mutta tiedän, että 80 päivää ja maailman ympärys ovat yhtälö, johon en venyisi. Mukava päästä seuraamaan sinun matkaasi. Se kuulostaa lumoavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä! Voisinkin esitellä myös postauksissani näitä ulkokirjallisia matkakokemuksiani, kuten vaikka musiikkilinkkejä yms. rekvisiittaa. Ja ties vaikka innostuisin jopa leipomaan / kokkaamaan jotain "paikallisia" herkkuja...

      Poista
  4. Vaikuttava kuva sudesta! Meidän pihalla seurataan nyt kettuja...

    Yhtään kirjaa listallasi ei ole minulla luvussa, eikä ole luettu. Siinä ehkä syy, miksi nyt 'tapaamme' niin harvoin.

    Elämyksellistä matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena. Toivon ja uskon että tapaamme taas piakkoin, mm. syksyn uutuuskirjojen merkeissä :)

      Poista
  5. Oletpa ollut ahkera lukija, Elma Ilona!<33

    Hauskaa maailmanympärysmatkaa sinulle1<33333

    VastaaPoista
  6. Elokuu näyttäisi olleen sinullakin kovin lukuisa! Sain itsekin luettua suurinpiirtein saman määrän... jotenkin sitä tulee aina loppukesästä luettua enemmän.

    Maailmanympärysmatka kuulostaa hauskalta! Onnea luku-urakkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Pii! Kävin vastavierailulla ja liityin lukijaksesi.
      Saa nähdä kuinka paljon ehdin "matkailla" syyskuussa, kun on tyttären synttäriä ja muuta meininkiä tulossa. Mutta jos edes Euroopasta pois pääsen ennen ensi kuun vaihdetta niin hyvä juttu ;)

      Poista
  7. Ihanaa matkaa! Huikean teeman olet valinnut. Oletko valinnut etukäteen, missä järjestyksessä maanosilla vierailet vai etenetkö sattumanvaraisesti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on alustava matkasuunnitelma. Mutta koska matkailun parhaita puolia on yllätyksellisyys, olen myös varautunut improvisoimaan ja tarttumaan hetkeen & fiilikseen. Kirjapinossa on monta "must"ia, mutta muutama yllättäjäkin mahtuu vielä mukaan. Ja lukujärjestyskin siis saattaa elää matkan aikana. Kuten isäni sanoisi: saapas näkee mitä kenkä tekee! :D

      Poista
  8. Mukavaa matkaa :)

    Kuukausikoostepostauksesi palkintoineen jaksaa ilahduttaa kuukaudesta toiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, villasukka! Kuukausipostauksia on myös aivan ihana tehdä ja palata kuukauden lukukohokohtiin...
      lukuiloa ja kirjaonnea sinunkin syysiltoihisi!

      Poista
  9. Aivan mahtava idea, täytyy kokeilla itsekin joskus kun on aikaa :D Mielenkiinnolla odotellen, minkälaisia teoksia löydät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakaan ei oikeastaan olisi aikaa, mutta kun sain idean niin en voinut vastustaa... ;D

      Poista
  10. Kaunis kuva ulvovasta sudesta, juuri eilen luin lehdestä että ihan tuossa 20km. päässä sudet raateli 3 lehmää, ja nyt kun pitäis aloittaa puolukoitten keruu.Rakastan myös kirjoja, joita olen joskus paljonkin lukenut, nyt on jäänyt vähälle.Tervetuloa blogiini kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pepita, kiva kun poikkesit! Meilläkin odotetaan ilolla puolukoitten kypsymistä...

      Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.