bg

Free background from VintageMadeForYou

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kestä kipua kuin mies (mutta koeta päästä siitä yli kuin nainen)


Olen tänään tonkinut netissä ja perehtynyt krooniseen kipuun. (Mieheni loukkasi selkänsä nuoruudessaan ja on siis kärsinyt kroonisesta kivusta yli 40 vuotta. Oikeastaan olen siis pahasti myöhässä searcheineni, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan.) Osa löydöistäni oli niin mielenkiintoisia, että päätin jakaa ne täällä.

Tämän postauksen otsikko ei  suinkaan ole vitsi vaan tieteellisen tutkimuksen lopputulema. Kuten Reuter hiljattain uutisoi, eräässä tutkimuksessa selvitettiin naisten ja miesten kipukokemusten eroa. Kävi ilmi, että naisten kipukynnys oli kyllä pienempi - mutta he kestivät sitä kauemmin kuin miehet! Itse asiassa noin 20 sekunnin kuluttua kivun alkamisesta naiset ilmoittivat kivun muuttuneen lievemmäksi eikä se häirinnyt enää heitä kuten alussa. Miehillä vastaavaa "tottumista" ei havaittu. (Kommenttiraita: kuinkahan kurjaa mahtaisikaan miesparoilla olla, jos he joutuisivat makaamaan tuntitolkulla synnytystuskissa?)  Lisää juttua tutkimuksesta löytyy Kimalluksen artikkelista.

Toinenkin kiintoisa tutkimus tuli surffatessa vastaan: kiroile! Se ihan oikeasti auttaa. Tutkimuksessa todettiin, että ne jotka kipua kokiessaan saivat kiroilla, kestivät kipua kauemmin ja paremmin kuin ne jotka eivät saaneet. Ja vieläpä todettiin semmoistakin, että lievittävä vaikutus oli tehokkainta, kun sai itse valita kirosanat joita käytti. Siis seuraavan kerran kun tulee Iso Paha Pipi, niin ei muuta kuin lempiärräpäät kehiin! ;D

Ja vielä on pakko pistää yksi linkki, joka sopii muillekin kuin kivusta kärsiville. Daily mailin ikävänkarkoitusvinkkien mukaan kannattaa mm. pyytää toisilta palvelusta, sillä palvelusta tehdessään ihminen alkaa alitajuisesti pitää enemmän siitä jolle palvelusta tekee! (Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi valita sellainen palvelus, joka on sopivan pieni ja helppo.) Kaikki mielenpiristysniksit löydätte halutessanne täältä.


Kaunista ja kivutonta äitienpäivän iltaa kaikille! Tv. Tarinauttinne ja ystävänne Elma Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.