bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 14. toukokuuta 2011

Tänä iltana Düsseldorfissa...

Täytyy nyt heti tunnustaa, etten oikeastaan ole seurannut euroviisuja vuosiin. Lapsena niitä innolla veljen kanssa seurasimme, ja euroviisuilta olikin yksi tv-vuoden kohokohdista. Sittemmin koko hoito mielestäni lässähti, kun eri maiden musiikkien ja kielten omaleimaisuus vaihtui mitäänsanomattomaan, kaikkialla samanlaiseen poppiin. Tänä(kään) vuonna en esikarsintoja katsellut. Suomenkaan kappaletta en ollut kuullut, ja esittäjää erehdyin kauniiden kasvojen perusteella luulemaan poikabändipoppariksi(!)

Eilen bloggerin tökkiessä päätin kuitenkin vapaahetkeni ratoksi katsella pikkupätkän esikarsintaa Areenalta, asenteella "voipahan sitten haukkua kun on itte nähnyt". Sielutonta perussettiä riittikin Euroopan laidasta laitaan.

Mutta.

Se Oskar.

Tunnustan: tänä iltana istun tiiviisti vastaanottimen edessä ja pidän peukkuja pystyssä Suomelle. En ole ikinä tsempannut viisuissa Suomen biisiä vain siksi että kyseessä on Suomi. Toivon aina sen biisin voittavan, joka on mielestäni paras. Viimeksi jännäsin sydämeni pohjasta Suomen puolesta muistaakseni silloin,kun Anneli Saaristo lauloi La Dolce Vita. Se oli silloin (ja on toki vieläkin) hieno biisi. Mutta Da da dam on jotakin niin hienoa, jota en ole ennen viisuissa kuullut. Jos se pärjää, Euroviisut ovat mielestäni matkalla oikeaan suuntaan.


Ja jos biisi on hieno, niin valloittava on myös sen tekijä. Axel alias Oskari on niin aito ja sydämellinen nuorimies, että oikein sydäntä lämmittää nähdä ja kuulla. Hänelle jos kelle soisin sydämestäni menestyksen ja voiton.

Pakko vielä laittaa tähän Da da damin musiikkivideo, kun se vaaaaan on niin ihana että. (Kuivin silmin en tätä ole vielä katsonut, ja olen katsonut sen noin 5 kertaa.)


Ikimuistoista viisuiltaa kaikille! Tänä iltana Düsseldorfissa Kirkkonummen lahja Euroopalle laulaa numerolla 1...

P.S. Kommentoikaahan rohkeasti ja kertokaa, millaisia tunteita viisut ja Paratiisin Oskari teissä herättävät. (Eri mieltäkin saa ilman muuta olla, makuasioistahan ei tunnetusti voi kuin kiistellä... ;D

15 kommenttia:

 1. Juuri kirjoitin samasta minäkin. Aivan ihana oli semifinaalin esitys. Toivottavasti Axel onnistuisi yhtä hienosti. Ei tarvitse tällä kertaa hävetä.

  VastaaPoista
 2. Minttu, sinäpä sen sanoit! Tästä kaverista kelpaa olla ylpeä koko maan ja tietysti eritoten Kirkkonummen.

  VastaaPoista
 3. Pitipä vielä muistaa mainita, että laitoin Da da damin videon eilen facebookkini seinälle. Sain ihastuneita kommentteja ystäviltäni USAsta asti!

  VastaaPoista
 4. Suomen viisu on tänä vuonna todella hyvä, erottuu edukseen! En vapaa-ajallani ja muuten kuuntelisi häntä, mutta kappale on kyllä Euroviisujen parhaimmistoa. Tykkäsin muistaakseni myös Sveitsin ja Viron kappaleista!

  VastaaPoista
 5. Laura, minä en ole Viron ja Sveitsin kappaleita vielä kuullutkaan. Odotan innolla illan finaalia! Tulee jännät paikat.

  VastaaPoista
 6. Minustakin Paradise Oskarin pitäisi sijoittua kärkikymppiin, en usko, että voittoon saakka kuitenkaan riittää. Me katselimme kaverin kanssa semifinaalin Kroatiassa :)

  Minua on pitkään tympinyt se, että niin moni biisi on järkyttävää jumputusta, jota esittää tytöt bikineissä. Jotta esitykseen saataisiin jotain mielenkiintoa, niin paikalla pitää olla puoli sirkusta esiintymässä.

  Oskarin biisi on hyvä ja kaveri tosi symppiksen oloinen.

  Mua kyllä jännittää lätkäfinaali enemmän :)

  VastaaPoista
 7. Rouva Kepponen, suomalaista tv-kansaa oikein hemmotellaan tänä viikonloppuna! :)

  Minuakin tympii se ketkutus ja jumputus. Olen aina pitänyt trubaduurimeiningistä viisuissa, savuavat lavashowt ja häkeissä kiemurtelevat käärmenaiset eivät koskaan ole ollut minun juttuni.

  Ihanaa viikonloppua teille! Parhaat voittakoot ja reilu peli, kävi miten kävi.

  VastaaPoista
 8. Nyt kun viisut ovat ohi, voin vain huokaista. Voitto ei mielestäni mennyt ollenkaan oikeaan osoitteeseen, vaan Paradise Oskar tosiaan oli parasta, mitä viisuissa oli. Pidin myös toiseksi tulleen Italian kappaleesta.

  VastaaPoista
 9. Katja, minunkin mielestäni Oskar oli omaa luokkaansa. Kuunneltuani DigiAnttilassa näytteitä Oskarin esikoislevystä Sunday Songsista, ostaa pätkäytin koko levyn ja nyt luukutan nonstoppina Sarah the Sparrowta... upea levy, suosittelen kaikille Da da damista tykänneille.

  VastaaPoista
 10. Ai niin, se Italian kappale oli tosiaan hieno! Pidin myös Ranskan korsikalaisesta, Islannin letkeästä esityksestä ja Sveitsin kauniista katulaulajattaresta raikkaine esityksineen. Muu olikin sitten enemmän tai vähemmän teollista kökköä massoille :(

  VastaaPoista
 11. Tää oli aivan super ihana esitys Suomelta.Ihme juttu kun ei pärjänny pidemmälle.

  Mukavaa loppuviikkoa!<3

  VastaaPoista
 12. Joskus olen Dűssseldorfissakin ollut, mutta ei siitä enempää.

  VastaaPoista
 13. Kirjoitat kivasti, ilo lukea!

  VastaaPoista
 14. Alotin muuten uuden blogin,jos haluat tulla sitä seuraamaan.Entisen laitan pois jossakin vaiheessa.

  Tervetuloa Elma-Ilona,ystäväni♥

  http://secretmagicmirror.blogspot.com/

  VastaaPoista
 15. Hei.. Missä olet? Mitä kuuluu? Toivottavasti et ole lopettanut blogiasi kokonaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.