bg

Free background from VintageMadeForYou

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hei hei heinäkuu (ja mitä kaikkea luinkaan)


Se on sitten uusi kuu, ja aika luoda kaihoisa silmäys menneeseen, loppuunluettuun kuuhun. Silmäys on kaihoisa, koska kirjakuuni oli, kuten kesäkuukin, aivan valtavan hieno! Heinäkuussa sain kunnian lukea nämä kirjat:

Bazar Kustannus (toim): Pestä tukkani sadevesisaavissa ja muita nuorten unelmia
Kirsti Ellilä: Majavakevät
Anita Diamant: Punainen teltta
Agneta Pleijel: Kevään valoa
Stian Hole: Hermannin salaisuus
Eeva Tikka: Mykkä lintu
Kerstin Johansson i Backe: Näkymätön Elina
Ritva Kovalainen: Kauniiden hevosten maa
Per Petterson: I kjølvannet
Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär
Pablo Neruda: Kysymysten kirja
Antero Järvinen: Linnut liitävi sanoja
Hernán Rivera Letelier: Elokuvankertoja
Hélené Grémillon: Uskottuni
Helakisa ja Haiko: Tuuliin tähystäjä
Markus Zusak: Kirjavaras
Seija Vilen: Pohjan akka

Luettuja kirjoja: 17
Kotimaisia: 8
Euroopan ulkopuolelta: 3,5
Naiskirjailijoita: 10
Muuta: Heinäkuun kirjasadossa on (ja aivan sattumalta) vahva pohjoismainen vire. Leikilläni nimesinkin jonkun toisen blogia kommentoidessani, että teemani on tässä kuussa "pohjoismaiset naiset ja vähän miehetkin". Mutta muutakin toki tuli luettua, ja kaiken kaikkiaan lukusaalis oli mukavan monimuotoinen: kuun aikana sukelsin mm. runouteen, tietoon ja taiteeseen, liidin lintujen siivellä kansanperinteen taivaalla, kävin Pariisissa ja Chilessä, uppouduin unelmiin, istuin kuukautisteltassa neljän äitini kanssa, rupesin ruokalakkoon , herkistyin perimmäisten kysymysten äärelle ja olin mukana pelastamassa majavien lampea. Ja nautin joka hetkestä! Yhtään ainutta huonoa kirjaa en lukenut, vaikka mukavuusalueeni ylitykset hetkittäin vaativatkin sisua :)

Haasterintamalla kunnostauduin lukemalla Ota riski-haasteen myötä luettavakseni langenneen Kirjavarkaan ja tunnustin Satun minihaasteessa punaista väriä, muuten jätin haasteet tässä kuussa rauhaan.

Ja sitten saakin Elma-gaala alkaa. Vaikka luettujen laatu oli korkea, tällä kertaa valinta on suhteellisen helppo. Ladies and gentle men, the world-famous Elma-award goes to:

Anita Diamant: Punainen teltta

Kansien kanssa oli vaikeampaa. Alustavalla ehdokaslistalla oli peräti kuusi kantta! Ja vain yksi voi pokata Ilona-pystin, jonka ojennan kuukauden kauneimmalle kannelle. Aikani sitten pähkäilin kansia katsellen, kunnes päätin. Ja näin minä päätin:

Ritva Kovalainen: Kauniiden hevosten maa

Myönnän, että valintaan saattoivat vaikuttaa myös valokuvat kansien välissä: tässä nimittäin on läpikotaisin kaunis kirja! Indeed, jos tämä kirja olisi ruokalaji, sen nimi olisi Imaami pyörtyi. (Sen niminen ruoka on oikeasti olemassa. En nyt muista, mitä se oli, mutta niin hyvää se kuulemma oli, että kun imaami söi sitä, hän pyörtyi.)

No juu, vaikka kuinka tekisi mieli istua tässä virtuaalihorisemassa, lienee viksuinta vääntäytyä lepoasentoon, että jaksan aamutuimaan olla hellä ja heleä emonen lapsilleni. Jatkossa en ehdikään varmaan lukea enkä blogata läheskään entiseen tahtiin, sillä minusta tulee kuuden vuoden tauon jälkeen taas työssäkäyvä ihminen. Mutta sen lupaan, että vaikka vauhti hieman hiljeneekin, niin luku-ja blogiharrastuksistani en luovu! Sen verran rakkaita henkireikiä ne minulle ovat :) 

Ja aivan loppuun pieni sneak preview: olen parhaillaan lukemassa kirjaa kielellä, jota en osaa! Se sujuu oikein hyvin enkä ainakaan vielä ole pudonnut kärryiltä ;) Mutta siitä kuulette ensi kerralla...

Mitäs kivaa te muut aiotte lukea tässä kuussa?

10 kommenttia:

 1. Olen heinäkuussa lukenut blogeja sen verran harvakseltaan, että tuo Punainen teltta oli mennyt minulta ihan ohi. Nyt kävin lukemassa arviosi ja kirja kuulostaa sellaiselta, jonka haluaisin lukea. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, kiva kuulla että kiinnostuit. Minullakin on varmasti jäänyt monta hyvää bloggausta väliin tässä kuussa, onneksi on näitä kuukausikatsauksia joista voi tarkistaa mitä tuli missattua :)

   Poista
 2. Oi, mikä lukukuu sinulla on ollut! Itse lomailin heinäkuussa sen verran tiiviisti, että taisin unohtaa kommentoida vaikka mihin ihaniin postauksiisi. Lukemassa kuitenkin kävin. :)

  Olen edelleen hieman kateellinen siitä, että saat lukea Per Pettersonia alkukielellä. :) Ja tuon Kauniiden hevosten maan haluaisin kyllä lukea, näyttää niin upealta. Oletko muuten lukenut/katsellut Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon kirjaa Puiden kansa? Se on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, en ole VIELÄ saanut käsiini Puiden kansaa, mutta se on must-listalla ja ajattelin puhua myös joulu-tai synttäripukille asiasta ;)
   Kiva että olet malttanut lomailla tiiviisti. Minäkin olen ollut heinäkuussa laiska kommentaattori mutta lukemassa olen yrittänyt käydä :)

   Poista
 3. Hui mikä lukukuu :)

  Minä aion lukea seuraavaksi lisää Viisikoita -yllätys, yllätys ;)-, aloitella vampyyrisarjaa (viimein oli ensimmäinen Sookie Stackhouse -kirja vapaana kirjastossa!), seikkailla Hobittin sivuilla, vierailla Rivertonissa ja suklaatehtaassa ja tutustua Haudankaivajan tyttäreen. Nämä siis kesken olevien kirjojen lisäksi. Osa näistä menee pidemmälle syksyyn ja harha-askelia listan ulkopuolellekin varmasti tulee :)

  Onnea ja menestystä työelämään paluuseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuulostaapa hyvältä - varsinkin se suklaatehdas! :) Hobitin lukemisesta minulla on aikaa ja haudankaivajan tytärtä en ole vielä tavannut - jään ilolla odottamaan bloggauksiasi!

   Poista
 4. Onpas sinulla ollut runsas kirjasaalis heinäkuussa. Arvasinpas että Punainen teltta saa tässä kuussa Elma -palkinnon. Arvasin sen jo heti postaustasi siittä lukiessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olenpas minä ennalta-arvattava :D Viime kuussakaan tuskin oli vaikeaa arvata voittajaa, oon semmonen innostuja että kun mie jostain tykkään niin sen tietää koko pitäjä ;)

   Poista
 5. Aivan huikea heinäkuu kirjojen parissa! Ihailen! Itse vietin heinäkuuta kirjoitellen ja himmaillen. Virallisesti tietenkin ensimmäistä, käytännössä taisi mennä jälkimmäiseksi mitä suurelta osin.

  Luin juuri Tuuliin tähystäjän, johon palaan myöhemmin, kun saan tekstin itse kasaan. Hieno kirja, upea kuvitus! Muutenkin listallasi on monta TBR-kirjaa.

  Onnea työelämään ja uuteen aloitukseen! Minulle kerran sanoi esimies ohjeeksi: Hidasta askelta, ehdit elemmän. Kovasti olen yrittänyt noudattaa, mutta kyllä iskee välillä vauhtisokeus ja eritoten -kammo. Ja täällä ollaan - lukemassa blogiasi, vaikka tahti harventuisikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, jään odottamaan bloggaustasi joka on arvatenkin taas huolella laadittu ja hieno :)
   Himmailu ja kirjoittaminen ovat lukemisen ohella minunkin kesäni tärkeitä ainesosia. Ja kiitos, koetan muistaa kiiruhtaa hitaasti ;)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.