bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 2. elokuuta 2012

Taidetorstai: Joutomaa

Oih ja voih, olen rakastunut! Jaa kehenkö? Älkää kysykö kehen, vaan mihin. Kävin näet tänään Galleria Printissä etsimässä jotain ihan muuta, mutta juutuin tietysti korttitelineen luo ja rakastuin näihin:

                        Reetta Isotupa-Siltanen: Keijuhaave                    Reetta Isotupa-Siltanen: Kotileikki

Reetta Isotupa-Siltanen: Pelastaja

Reetta Isotupa-Siltanen: Laululinnun lahja

Kotiin päästyäni kiiruhdin googleen ja opin, että Reetta Isotupa-Siltanen on "kuvantekijä, äiti ja pikkuruisen kaupan kaupantäti". Kauppa sijaitsee Turussa ja on nimeltään Joutomaa, ja löytyypä taiteilijalta myös Joutomaassa-niminen blogi. Käykäähän katsomassa jos kiinnostaa! (Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos - minä nyt vain satun olemaan tämmöinen innostuja. Koettakaa kestää!)

P.S. Täytyy tässä yhteydessä vähän kehaista itseäni ja retostaa, että itsehillintäni on kehittynyt huomattavan hyväksi: mukaani lähti vain viisi korttia, enkä edes myöhemmin etsy.comissa sortunut tilaamaan printtejä :D 

Onko kukaan muu teistä heikkona kortteihin? Tai johonkin muuhun, jos niin mihin? Kirjat ovat tietysti itsestäänselvyys, mutta onko teillä kaapit täynnä kuppeja joita ette ehdi käyttää, tai hattuja tai sateenvarjoja tai hammastikkurasioita tai... niin, mitä? Tulkaa ulos hamsterikaapista jos uskallatte! ;)

16 kommenttia:

 1. Joutomaa on ihan paras! Törmäsin näihin ensimmäistä kertaa joku pari vuotta sitten Pori Jazzien jazz-kadulla eräässä kojussa. Hamstrasin heti useamman kappaleen. Sen jälkeen olen ostellut näitä lisää Tampereen käsityömessuilta syksyisin. Jääkaapin ovesta löytyy myös magneetti ja laatikossa odottaa vielä ihan koskematon vihko. Ei näitä kortteja raaski lähettää minnekään, kun ovat niin ihania! Käytän näitä sisustuksessa. Nytkin on kolme korttia valokuvakehyksissä hyllyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minullekin kelpaisi magneetti!
   Jonkun noista ostamistani ajattelin laillasi laittaa kehyksiin hyllylle... enää pitäisi valita mikä saa sen kunnian ;)

   Poista
 2. Minä olen heikkona kortteihin, ilmoittaudun! Kerään kauniita kortteja, mutta vielä kiinnostuneempi olen kaupunkikorteista. Tällä hetkellä minulla on noin kortteja noin kuudestakymmenestä eri kaupungista maailmalta. Osa on minulle lähetettyjä ja osan olen itse ostanut. Korttien keräily on kivaa, koska se ei vie hirveästi tilaa eikä maksa paljon (ainakaan jos kortit on itselle lähetettyjä). Paitsi tietenkin jos kerää tuollaisia ihania taidekortteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pienen budjetin hamsterille kortit ovat kiitollinen - ja loputon- keräilykohde! Eikä tilaongelmakaan ihan heti tule vastaan :)

   Poista
 3. Onpa ihania kortteja. Tosi suloisia. Tuo Keijuhaave etenkin miellyttää minua.

  Minä olen hulluna nimenomaan kortteihin. Tosin olen yrittänyt päästä siitä tavasta eroon ja välillä onnistunutkin. Mulla on yksi laatikollinen mitä erilaisempia kortteja jemmassa, mutta eipähän tarvitse ennen synttäreitä tms. juhlia olla kortteja ostamassa. Joistakin korteista ei vain millään raaskiksi luopua. Mekin käytetään kortteja sisustuksessa. Esim. meillä on kolme mustavalkoista jostain Budapestin museosta ostettua valokuvakorttia vessan seinällä kehyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin plätkin kortteja intona pitkin huushollia sisustuselementeiksi. Pidän vaihtuvaa korttitaidenäyttelyä ikäänkuin ;)

   Poista
 4. Aah, sielunsisko! Kortit, kyllä! Sellaiset, joissa on jujua, särmää tai yksinkertaisesti kiistämätöntä estetiikkaa, tänne vaan. Joutomaata minulla on seinällä useampi kappale, lisää kelpuutan milloin vain.

  Lisäksi keräilen Muumimukeja, mikä ei ehkä ole kovin originellia, mutta sopii minulle. Myös Toven kortit ja julisteet (Muumilaakson kartta on makuuhuoneen ovessa) käyvät - ja kirjat tottakai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Näissä joutomaakorteissa on kaikkea kolmea, joten ei ihme että jäin koukkuun.
   Minäkin keräisin muumimukeja jos raskisin. Mutta muumikortteja on keittiön peräseinä täynnä!

   Poista
 5. On!! Kysytkin vielä :D
  Lehmäkortteja on tullut hamuttua ja jopa kehystettyä keittiön seinille, joten tästähän on suunnistettava Printtiin...

  Etsy on paha, paha koukutus- ja houkutuspaikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taisin osua kirjabloggarien kollektiiviseen paheeseen ;D
   Juu, Etsyssä on vaarallista! Onneksi budjetti pakottaa pysymään järjissään ;)

   Poista
 6. Hih, uskomatonta miten monta "korttihullua" yhtäkkiä löytyy :D Luulin olevani ainut ;)
  Joutomaalla on mielettömän ihania kuvia, mulla on yksi printti ja ehkä 7 korttia. Myös tuo keijulehmä mulla on :)

  VastaaPoista
 7. Hauska tietää että meitä on muitakin kortteihin hurahtaneita :) Kortteja on kiva myös lähettää! Varsinkin näinä nettiaikoina oikean kortin saaminen on ihan luksusta.

  VastaaPoista
 8. Onpa hienoja! Minäkin olen aikamoinen korttihöperö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korttitelineitten ohi on kyllä aika mahdotonta kävellä... vaikka olisi kuinka kiire, pitää ainakin pikaisesti vilkaista! ;)

   Poista
 9. Ihania kuvakortteja, kellepä nuo ei kelpaisi...;)))

  Oikein kaunista ja hyvää viikonloppua, Elma Ilona.<33333

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.