bg

Free background from VintageMadeForYou

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Franzon ja Airola: Muuttolintulapsi


Päivi Franzon ja Sari Airola: Muuttolintulapsi
Lasten Keskus 2007

Anna ja hänen perheensä ovat muuttaneet uuteen kotiin. Uusi koti on harmaa ja ikävä, eikä kukaan pihan lapsista halua leikkiä Annan kanssa. Mutta kaikki muuttuu, kun Anna keksii rakentaa itselleen karkkipapereista siivet! Karkkipaperisiivin hän pääsee pilvien päälle ja kauemmaskin, unelmien aurinkosaarelle jossa on aina kesä ja kaikki on aivan kuten kotona. Mutta mitä useammin Anna lentää kotoa pois, sitä vaikeampaa on tulla takaisin...

Hississä hän huomasi kummallisen asian:
aivan kuin hän olisi muuttunut hiukan läpikuultavaksi.

Päivi Franzon ja Sari Airola kertovat koti-ikävästä, maahanmuutosta ja syrjinnästä kauniisti ja herkästi, sekä sanoin että kuvin ja värein. Uudessa kodissa kaikki on kaamoksenharmaata; eipä ihme että Anna kaipaa aurinkoa ja vanhan kotimaan hehkuvia värejä! Pehmokirahvi on tuttu ja turvallinen muisto vanhasta kodista, ja Anna löydettyä ystävän sekin saa kaverin naapurinpojan pupusta.

Anna laskeutui varovasti pienen pilven päälle ja riisui siipensä.
Pilvet tuoksuivat kotipihan lehtikasoilta. Aurinko porotti. 

Tarinautti lokikirjaan: Ihastuin hiljattain Franzonin ja Airolan Surusaappaisiin, joten oli itsestään selvää että haluan lukea tämänkin. Enkä pettynyt pisaran vertaa! 

Sormella osoittelematta, myötäeläen ja mielikuvituksen siivin parivaljakko on tarttunut tärkeään aiheeseen ja saanut aikaan lumoavan tarinan, joka lapsista oli jännittävä ja äidistä koskettava. (Voisin nyt vuodattaa litran ylisanoja, mutta säästän teidät siltä ja tyydyn toteamaan, että ihastuin tähän kirjaan kerta kaikkiaan.) Toivon, että Franzon ja Airola jatkavat hedelmällistä yhteistyötään vielä mooonen kirjan verran!


Summa summarum: Lämminhenkinen, hieno kirja! Suosittelen paitsi lapsille, myös kaikille kaukokaipuusta kärsiville. (Etenkin näin ensimmäisten loskakelien aikaan voi tämä kirja olla omiaan.)

5 kommenttia:

 1. Tämäoä kiinnostava ja tärkeäkin lastenkirja! Kiitos, hyvä vinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, lämmöllä suosittelen tätä teille! Värimaailmakin osuu vuodenaikaan nähden ihan nappiin: ikävää harmaata ja "lääkkeeksi" kirkasta keltaista & lämmintä punaista.

   Poista
 2. Tämä on tosiaan hieno kirja! Meillä luettiin tämä juuri tällä viikolla ja tarkoitus olisi tuoda se blogiinkin (siihen lastenkirja-aiheiseen) jossain vaiheessa. Tämä valikoitui kirjastosta luettavaksi kuvittajan takia, sillä ihastuin Airolan Mia Tiu -kirjaan, josta juuri eilen kirjoitin Leppislampussa (http://leppislamppu.blogspot.fi/). Kiva että sinultakin on viime aikoina tullut lastenkirjapostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, jään odottamaan bloggaustasi tästä. Mia Tiu on meidän perheen lukulistalla nyt :)
   Ja kiitos, lastenkirjoista on kiva bloggailla. Lanu-kirjallisuus on aina ollut sydämenasia minulle joten ilolla kannan korteni kekoon viidakkorumpua lyömällä.

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.