bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 14. toukokuuta 2013

Blogitaukojumppaa: ikiomia vastauksia varastettuihin kysymyksiin


Lukemisen kanssa on ollut aika hiljaista... mutta hoo, ei hätä ole tämän näköinen: jotta blogissani tapahtuisi edes jotakin, pöllin Valkoisen kirahvin hienot Liebster- kysymykset ja vastailen huvikseni niihin:

1. Millaisia oireita lukemattomuus saa sinussa aikaan? - Syyllisyydenpuuskia, sydämettömyyttä ja ylenpalttista  totisuutta.
2. Missä tilanteessa et kykene lukemaan? - Rakastuneena ja ripulissa ;)
3. Mikä on rakkain tämänhetkinen lukupaikkasi? - Puun alla Oulujoen rannalla
4. Missä paikassa haluaisit lukea, jos saisit valita? - Kiz kulesissa viinilasin äärellä voisin vaikka vihdoinkin lukea ensimmäisen Pamukini!
Kiz kulesi /Maiden's tower, Istanbul

5. Mikä sana kuvaa sinua lukijana parhaiten? - Tuurilukija
6. Mikä sana kuvaa kirjahyllyäsi parhaiten? - Turusen pyssy
7. Jos olisit kirja, mikä kirja olisit? - Ehkä paras kysymys koskaan! Ja vaikea. Mutta pakko vastata taas kerran: sielukirjani Muumipappa ja meri.
8. Jos kirjoittaisit kirjan, mikä olisi kirjan aihe? - Aiheita ois vaikka muille jakaa! Mutta enpä jaa, vaan siteeraan Eero Riikosta: "Sen tarkoituksena tulee olla ihmisen (kirjoittajan) ytimeen pesiytyneiden, lakastuneiden ja kylmettyneiden kohtien puhdistus. --- Juuri tällaista me tarvitsemme, juuri tällaisen me, kirjoittaja, kustantaja ja lukija, valmistamme yhdessä, käsi kädessä, laulaen, nauraen, kesäistä rantatietä kulkien."
9. Missä, mitä ja miten luit viimeksi? - Koti-iltaa viettäen, siiderilasillisen ääressä haltioiduin Pommetiikan perusteista.
10. Mikä on kirjoihin tai lukemiseen liittyvä paheesi? - Klemmareiden sirottelu suosikkikohtiin (parhaat kirjat ovat klemmareista aivan turvoksissa... kirjahyllyyn tulisi kummasti tilaa jos poistaisin kaikki klemmarit ;))
11. Mistä kirjoihin tai lukemiseen liittyvästä asiasta et suostuisi luopumaan?
- Klemmareista :D Sekä tietysti lempikirjoistani, joihin olen klemmareita tuhlannut.

Näin siis täällä tänään. Varsinainen kirjabloggailukin palaa tauolta ehkä jo tänään, viimeistään varmaan huomenna. Luvassa on mm. liikuttavaa asiaproosaa sekä riemastuttavaa häröilyä trooppisen vapauden merkeissä. Kuulemisiin, ystävät rakkaat!

11 kommenttia:

 1. Tuo klemmarijuttu on hyvä vinkki! En ikinä merkkaa kirjojen suosikkikohtiani joten plärään sitten kirjoja kuumeisesti esim. postausta kirjoittaessani. Klemmarit siis kehiin täälläkin. :)

  VastaaPoista
 2. Hei, minäkin taidan nämä kyssärit pölliä :D Tykkään tällaisia sekä lukea, että itse naputella.

  VastaaPoista
 3. Minä kirjaan aina sivu- ja rivinumeron ylös, jotta postausta kirjoittaessani löydän tarvittavat kohdat. Mutta klemmarithan toimivat paljon paremmin, miten olinkaan tämän vanhan koulussa käyttämäni kikan unohtanut?! Ja niitähän ei välttämättä tarvitse edes poistaa, irtolaput kuitenkin tipahtavat välistä (siis jos kohtia haluaa muistaa bloggauksen jälkeenkin ja jättää lapun kirjan väliin). Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
 4. Haa! Ja minä kun ajattelin sinua vähän säästää ja siksi, vain siksi en sinkauttanut tunnustusta sinulle! Ihana, kun vastailit kysymyksiin! :D

  Hihittelin ja hekottelin monen kohdalla. Erityisesti toinen vastaukseksi kolahti! Ja sielunkirjakin meillä on samaa lajia, samoin on kirjahyllyn laita: Turusen pyssy oli osuvas termi tähän kohtaan!

  Riemastuttavia lukuhetki sinne joen varteen, jossa muutaman kerran olen lueskellut minäkin. Ainolassa on taikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, arvasinkin että tuskin pahastut varkaudestani :)
   Molemmat nuo kakkosessa mainitsemani tilat kieltämättä ovat keskittymiskyvylle kohtalokkaita... ;) Veikkaanpa myös, että Turusen pyssyjä löytyy kirjabloggareilta melko runsaasti.

   Ainola on tosiaan ihana! Kunhan vielä tulee kunnon kesäkelit, pakkaan perheen ja piknikvehkeet mukaan, niin ei heti tartte hosua puistosta kotiin!

   Poista
 5. Naureskelin tuolle "Rakastuneena ja ripulissa" vastaukselle. Hauskaa, mutta kyllä, totta minullakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rautainen saisi olla keskittymiskyky sillä, joka noissa sielun-ja ruumiintiloissa pystyisi lukemaan kirjaa :D

   Poista
 6. 1, 2 ja 6;)

  Minä käytän klemmarien sijasta post it-lappuja. Niitä on hirveesti ja niidne jäljiltä kirja näyttää aika oudolta...

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.