bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 29. toukokuuta 2012

Kevään luetut

Yo-ho-ho! Maalis-huhtikuun blogihiljaisuuden jälkeen sain taas humaltua runsain mitoin sanojen viinistä ;) Lukuharrastuksen kannalta toukokuu oli hieno! (Kesässä on kaiken muun hyvän ohella ihanaa myös se, että jos ei sada, voi ottaa hiekkalaatikolle mukaan hyvän kirjan.) Toukokuussa tuli luettua näin vino pino:

Maria Peura: Vedenaliset
Göran Tunström: Erämaakirje
Jennifer Vanderbes: Pääsiäissaari
Saara Henriksson: Moby Doll
Muriel Barbery: Siilin eleganssi
Philippe Delerm: Päivätorkut piloilla
Rupert Isaacson: Hevospoika
Philip Pullman: Rehti mies Jeesus & kieromieli Kristus
Raija Julkunen: Uuden työn paradoksit
Jacqueline Kelly: Luonnonlapsi Calpurnia Tate
Jyrki Vainonen: Swiftin ovella
Linda Olsson: Kaikki hyvä sinussa

Luettuja kirjoja: 12
Kotimaisia: 4
Euroopan ulkopuolelta: 3
Naiskirjailijoita: 7
Muuta: Heti alkuun tunnustan, että Julkusesta luin suurimman osan huhtikuun puolella, mutta koska luin kirjan loppuun (ja bloggasin siitä) toukokuussa, sisällytin sen tähän.  Haasteitakin tuli  harrastettua ilahduttavan runsaasti. Saarihaastetta edistin kahdella ja "Ikkunat auki Eurooppaan"-haastetta peräti neljällä kirjalla (maat: Norja, Ranska ja Irlanti). Fiktion ohella listasta löytyy yksi tositarina ja yksi tietokirja. Mukavuusalueeni rajoja uhmasin lukemalla Maria Peuraa. Historiallsia romaaneja mahtui joukkoon viisi, mikä on minulle harvinaisen paljon.

Ja sitten palkintojen jakoon. Koska maaliskuussa en pystejä jaellut, reiluuden nimissä otan maaliskuunkin luetut mukaan kilpaan - ikään kuin valinta ei jo valmiiksi olisi tarpeeksi vaikea, hienoja kirjoja on pilvin pimein! Maaliskuulta siis mukaan tulevat Lukasin The Oracle of Stamboul, Shafakin Kirottu Istanbul ja Laulajaisen Lumileopardi tanssii. Näistä kaikista sitten pitäisi valita se kaikkein paras. Mission Impossible? Melkein!

Mutta enpäs lannistu. Nyt on pakko nimetä perintöprinsessat.Ne ovat nämä:

 

Hevospoika pääsi palkintopallille liikuttavuutensa vuoksi. Kirottu Istanbul taas on oikea runsaudensarvi, ja samalla rohkea kirja vaietusta aiheesta.

Ja sitten voittajaan. Kevään 2012 Elma-palkinnon saa kirja, jossa on kaikkea mitä hienossa lukuromaanissa pitää. Voittaja on, yllätysyllätys:


Jennifer Vanderbes: Pääsiäissaari

Onnea voittajalle! 
Tuttuun tapaan jaan myös Ilona-patsaan, jonka saa kauneimmasta kannesta. Tämä oli helpompi! Ilonan saaja näyttää tänä keväänä tältä:


Onnittelut myös tälle. (Kun joskus rikastun, ostan heti kaikki nämä Ilona-palkitut omaksi! Sitten pystytän seiniä kiertävän kirjahyllyn jolle asettelen ne silmäniloksi... *haaveellinen huokauusss*)

Uuden lukukuun kynnyksellä pursun iloa ja intoa! Kesäkirjoja on jo vaikka millä mitalla... Tiedossa on mm. liftausta Irlannin ympäri jääkaapin kanssa, murhamysteeri laitumella, eläimellistä menoa kesämökin rannassa, kakkavaipanhajuinen road trip, ja paljon muuta mukavaa. Stay tuned!

7 kommenttia:

 1. Oletpa lukenut paljon toukokuussa!

  Sinulla on loistava palkitsemistapa :D Harmittelen vain kun nuo Ilona -patsaan saajien kuvat eivät näy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät näy? Minulla näkyvät. Outoa... Näkeekö kukaan muu?

   Poista
  2. Anteeksi kun säikäytin ;) Kuvat näkyvät tosiaan taas, niin kuin Katja jo tuossa mainitsikin. Mikä lie häiriö ollut :(

   Poista
 2. Sinulla on ollut hyvä lukukuu. Pääsiäissaari alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän. Ja Calpurnia Taten kansi on minunkin mielestäni ehdottoman upea.

  Kuvien näkymisessä oli joku ongelma, joka oli kai koko Bloggerin laajuinen. Hetkeen minkään blogin kuvat eivät näkyneet, mutta kaikki on ok ja sinunkin kuvasi näkyvät hienosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei kuvakato ollut pysyvää!
   Tosiaan oli todella antoisa lukukuu sekä määrältään että laadultaan. Voi vain toivoa että kesäkuusta tulee yhtä hyvä ;)

   Poista
 3. Saispa silmiä hivelivimmistä kirjan kansista julisteversiot... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disa, niinpä! Mikseihän kukaan kustantaja ole hoksannut tätä markkinarakoa? Oisihan se hienoa jos vaikka kirjan kylkiäisenä saisi julisteen myös. Ja bussipysäkin seinässä voitaisiin mainoa suurella julisteella vaikka Sofi Oksasen uusinta kirjaa:)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.