bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 5. heinäkuuta 2012

Helakisa & Haiko: Tuuliin tähystäjä


Huomattiin että koulukirjojen kirjaimet ja numerot olivat karanneet sivuiltaan ja kasvaneet rannoille kukkaniityiksi: oli punaisia kymppikukkasia, keltaisia nelosnokkosia, vihreitä ii-heiniä ja oo-lehdyköitä.

Kaarina Helakisa: Tuuliin tähystäjä
Kuvitus: Nina Haiko
Lasten Keskus 2012

Tuuliin tähystäjä asuu sinisessä tornissaan ja tähystää tuulia: sinisiä tuulia ja punaisia ja pyöreitä ja subtrooppisia ja avaruustuulia. Hänellä on pitkä, tuulessa liepottava parta, eikä hän milloinkaan naura.
Vuosikaudet hän tutkii tuulten salaisuuksia, ja eräänä päivänä hän avaa torninsa oven ja lähtee. Kaupunkilaiset jo aavistavat, että pian alkaa tapahtua kummia, ja oikeassa ovat: pian kaupungissa alkavat puhaltaa outoakin oudommat tuulet...


Tarinautti lokikirjaan: Kaarina Helakisan klassikkosatu on saanut uuden, satumaisen ulkomuodon kuvittaja Nina Haikon käsissä. Ja millaisissa käsissä! Kuvitus on kiehtovaa, kaunista, sadunomaista ja paikoin pikkutarkkaakin sekatekniikkaa. Aivan lumoavaa. Helakisan hieno satu on ansainnut juuri näin komeat kuvat.


Koulun jälkeen katti vei kaikki halukkaat kaupungin torille. Seitsemän torikyyhkystä valjastettiin jäätelökärrien eteen, lapset nousivat kyytiin ja rattaat lähtivät huimaan lentoon.

Summa summarum: Hieno kotimainen lastenkirja, jonka jaksaa aikuinenkin lukea yhä uudestaan ja uudestaan. Suosittelen ja kehun!

P.S. Jos haluatte lukea ja nähdä lisää, klikatkaa ihmeessä itsenne lastenkirjahyllyyn! Siellä mm. voitte lukea enemmän juonesta ja ihailla kuvitusta.

6 kommenttia:

 1. Onpas upea kuvitus! Meni lukulistalle hetimmiten. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Helakisan ystäville tämä on must :)

   Poista
 2. Hyi, olen lapsesta asti inhonnut tuollaista kuvitusta! :(
  Satu lienee hyvä.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten suosittelen että kierrät kaukaa Nina Haikon kirjat ;)
   Satu on taattua Helakisaa vanhahtavine tyyleineen ja runollisine ilmaisuineen.

   Poista
 3. Miun blogissa on sinulle pieni kesähaaste, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.