bg

Free background from VintageMadeForYou

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Melkein sata! Arpoja tyrkyllä + tunnustuksia jaossa

Hihhei ja hurraa: huomasin juuri, että 100 lukijan haamurajasta puuttuu enää seitsemän nimeä! Kunhan saadaan satanen rikki, sitä pitää juhlia. Ja kuten blogistaniassa on tavaksi tullut, pistänpä suuren juhlan kunniaksi arpajaiset pystyyn. Koska budjettini on rajallinen, palkintona on kierrätyskirja-aarteita lähinnä omasta hyllystä. Arvontaan ilmoittautuminen alkaa NYT ja loppuu sinä päivänä, kun saamme satasen puhki. 

Arvontaan voivat osallistua kaikki paitsi anonyymit (lukijaksi värväytyminen ei siis ole tarpeen). Mutta ihan ilmaiseksi en sentään arpoja anna... 
Olen tänä syksynä hurahtanut teemalukuun ja ensi kuussa lähden kirjalliselle maailmanympärysmatkalle, jonka jälkeen olen aikeissa palata Jouluksi Kotiin. Tähän tarvitsen teidän apuanne. Yhden arvan saa siis siten, että kommentoi tähän ja ehdottaa kirjaa, jonka kuvaukseen sopisi asiasanaksi "koti". Genrellä ei ole väliä; ehdottaa saa romaania, novelleja, nuortenkirjaa, runokirjaa, sarjakuvaa tai mitä nyt mieleesi tuleekaan. Toisen arvan saa lyömällä viidakkorumpua, eli linkittämällä arvonnan omaan blogiinsa. Linkitykseen on suotavaa käyttää allaolevaa kuvaa:
Tarinautti arpoo
Kuten jo mainitsin, palkintona kisassa on mitäpäs muuta kuin kirjallisuutta! Onnettaren suosikki saa palkinnokseen valita kaksi kirjaa allaolevasta listasta (sekä lisäksi suunsa makeaksi ja söpön kirjanmerkin, ehkä jotain muutakin jos oikein innostun.) Lohdutuspalkinnon saaja voi valita jäljellejääneistä yhden.

Markus Zusak: Kirjavaras (pokkari)
Fabio Geda: Krokotiilimeri (kovakantinen)
Ana Menandez: Rakas Che (pokkari)


Maarit Verronen: Vanhat kuviot (kovakantinen)
Juri Rytheu: Ihmissusi  (kovakantinen)
Unni Lindell: Käärmeenkantaja (kovakantinen)


Karin Alvtegen: Todennäköinen tarina (kovakantinen)
Kate Mosse: Labyrintti (pokkari)
Mazarine Pingeot: Ensimmäinen romaani (kovakantinen)


Outi Nyytäjä: Heinäpaali roihuaa (pokkari)
Kate Morton: The Distant Hours (pokkari)


L.M. Montgomery: The Lilac Bus (pokkari)
Michael Cader: Meditations for cats who do too much (pokkari)


Kaikki kirjat ovat hyvässä käytetyssä kunnossa, paitsi The Distant Hours ja Meditations for cats... jotka ovat aivan uusia. Ne kirjoista, joista olen saanut aikaiseksi blogata, on linkitetty suoraan kyseiseen artikkeliini. Lopuista voi halutessaan tiedustella lisää minulta.

Ja sitten se toinen asia, eli ne tunnustukset. Valkoinen kirahvi lämmitti sydäntäni tällä:
Ja nyt saan siis laittaa hyvän kiertämään. Säännöthän menevät näin:


 • Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
 • Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
 • Kopioi post it-lappu ja liitä se blogiisi.
 • Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it-lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

 • Viiden "parhaan" raakkaaminen ihanien blogien paljosta on tietysti mission impossible, mutta koska parhaus on lukijan korvien välissä, en edes tavoittele objektiviivisuutta vaan otan mittayksikökseni mutun. Huomenna lista voisi näyttää tyystin toiselta, mutta tänään musta tuntuu että palkinto lähtee näille:

  1. Katja / Lumiomena. Tästä blogista olen varmasti bongannut eniten kirjoja, joihin sittemmin rakastuin. Pidän myös siitä, että blogista löytyy muutakin kuin kirja-arvioita: on monenlaista hauskaa ja inspiroivaa instagrammeista Haahtela-bingoon.
  2. Valkoinen kirahvi / Opuscolo. Hieno blogi, jonka taannoinen Lasten linnoitus oli hatunnoston arvoinen tempaus. 
  3. Karoliina / Kirjava kammari. Karoliinan blogissa käyn usein ihailemassa kansikuvataidetta: saman kirjan eri kansikuvaversiot avaavat kiehtovasti kirjan eri puolia. Ilolla luen myös arvosteluja enkunkielisistä kirjoista, joita itsekin hamstraan niin paljon kuin sielu sietää.
  4. Jaana / Lukukausi. Bloggaritapaamisen kautta tutuksi tullut kiinnostava blogi tarjoaa mm. kiinnostavia tietoiskuja paikkakuntamme kirjailijoista, myös vanhemmista kirja-aarteista joita juurikaan ei blogeissa näe.
  5. Suketus / Eniten minua kiinnostaa tie. Hienoniminen blogi, joka monipuolisuudessaan on oikea piristysruiske. Erityisesti riemastuin Kosmoksen lumoa ja tähtisumua - haasteesta, johon itsekin osallistun jos vain suinkin kynnelle kykenen.

  Moni muukin teistä olisi tämän palkinnon ansainnut. Kiitos kaikille upeille bloggareille! On kunnia tuntea teidät.

  58 kommenttia:

  1. Kiitos tunnustuksesta! Arvostan sitä kovasti.

   Hmmm.... Ensinnäkin: hyvän kuuloisia suunnitelmia! Toiseksi: heti tuli mieleen Jhumpa Lahirin novellikokoelma Tämä siunattu koti. Tietysti ensisijaisesti nimen takia, mutta myös siksi, että se käsittelee niin keskeisesti kotiutumista ja sen vaikeutta, siirtolaisuutta, vähän eksymistäkin... (Plus pidin itse siitä aivan mahdottomasti!)

   Jään siis arvontakytikselle yhdellä arvalla ja toivotan jo valmiiksi onnea satasesta! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos Suketus, Lahiriin olenkin halunnut tutustua jo jonkun aikaa. Siirtolaisuus ja maahanmuutto ovatkin aina olleet minulle kiintoisia & läheisiä teemoja.

    Poista
  2. Onnea melkein 100 lukijasta, eiköhä se pian ole täysi! (Huomasin tässä itsekin, että luin aiemmin blogiasi vain bloglovinin kautta, joten nyt tajusin lisätä sinut myös bloggerissa!)

   Koti sanasta tuli mieleeni heti ainakin seuraavaa...

   Tove Janssonilta Vaarallinen juhannus, jossa kodille tapahtuu kaikenlaista. Sen voi menettää, löytää, ehkä se onkin teatteri. Asiasanaksi en uskalla sanoa koti, mutta koska tämä nyt ekana mieleeni tuli, halusin sanoa sen.

   Muuten ehkä paremmin teemaan sopisi Colin Beavan Ekovuosi Manhattanilla.

   Jaan arvonnan!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Asiasanalla en tarkoittanutkaan mitään kovin virallista, vaan lähinnä etsin kirjoja joissa koti on jollain tavalla merkittävässä osassa. Vaarallinen juhannus on hieno valinta! Hyvin hoksattu.

    Poista
  3. Tämä olikin vaikea!
   Hetken mietinnän ja kirjahyllyn selauksen jälkeen luetuista kirjoista tuli mieleen John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa. Ehkä vähän kaukaa haettua, mutta päähenkilö kuitenkin joutuu lähtemään rakkaasta ja ihanasta kodistaan ja sopeutumaan uuteen tylsään taloon maaseudulle.
   Toisena ajattelin Waris Dirien Aavikon kukkaa. Kun olet poissa kotoa, sitä ajattelee ihan uudella tavalla. Koti voi toimia myös melko laajoina käsitteinä; maana, kulttuurina tai yhteisönä.

   Lukematta mutta elokuvat nähneinä mainitsen Marko Leinon Kotirauhan ja Kari Hotakaisen Juoksuhaudantien.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos vinkeistä! Juoksuhaudantie onkin ollut lukulistallani vaikka kuinka kauan, jokohan nyt viimein saan ryhdyttyä tuumasta toimeen ;)

    Poista
   2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    Poista
   3. Niin ja yksi arpa, kiitos!

    Poista
  4. Voi että, mun pitää mennä niin yllätyksettömällä kirjalla, kun Toscanan Auringon Alla. Taidan lisätä vielä perään Italialaisen puutarhan, ikäväkseni kirjailijan nimeä en muista :<

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Oi, talven pakkasissa on varmasti ihanaa lukea itsensä unelmakotiin Italiaan! :)

    Poista
  5. Kiitos tunnustuksesta. <3 Minullakaan ei taida nykyisin olla juuri muuta kuin kirja-arvioita, mutta koetan aktivoitua muun kirjoihin viittaavan hauskan saralla. :)

   Ja osallistun totta kai arvontaan, olen nyt töissä, mutta linkitän arvonnan myöhemmin kotona.

   Koti-teemaisista kirjoista on pakko suositella ensimmäiseksi Helmi Kekkosen novellikokoelmaa "Kotiin". :) Toiseksi suosittelen Siri Hustvedtin "Kesää ilman miehiä", sekin on tavallaan koti-kirja, koska miehensä pettämäksi joutunut nainen palaa lapsuudenkotiinsa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kekkosta ja Hustvedtia en olekaan lukenut. Kuulostavat kiintoisilta molemmat!

    Poista
  6. Tää on vähän ilmeistä ja toisaalta kaukaa haettua, mutta kyllä odotan kieli pitkällä kommenttejasi Wennströmin Lapinkylästä. Missä on ihmisen henkinen koti? Milloin ulkopuolisuuden tuntu katoaa? Kirjassa päähenkilö on etsintäretkellä omiin sukujuuriinsa ja lähestyy eräänlaista alkukotia siinä määrin kuin vain voi olla mahdollista vuosikymmenten jälkeen. Tämä kyllä varmaan oli jo lukulistallasi... mutta jos hyväksyt, osallistuisin yhdellä arvalla!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kirjanainen, Lapinkylä on ehdottomasti mukana! Totta kai hyväksyn ehdotuksen :) Sinun bloggauksesi jälkeen odotan Lapinkylän lukemista vielä kiinnostuneempana kuin tähän asti.

    Poista
  7. Heitänkin ehdotukseksi sarjakuvan joka osuu sekä nimen että siällön puolesta, Alison Bechdelin Hautuukoti. Ainakin Kirsi, Salla, Booksy ja Zephyr ovat siitä myös kirjoittaneet...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hautuukoti kuulostaa kiinnostavalta, en ole siitä kuullutkaan. Ja nythän minulla on sopivasti myös sarjisprojekti käynnissä! ;)

    Poista
  8. Minäkin lähden arvontaan mukaan ja suosittelen Sue Monk Kiddin mehiläisten salaisuudet-kirjaa, jossa nuori tyttö lähtee epävakaasta lapsuudenkodistaan löytääkseen oikeastaan uuden, rakastavan kodin :). Kahdella arvalla osallistuisin :).

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Oi, aloitin Mehiläisten salaisuudet kerran kesälomalla mutta loma loppui ennen kirjaa ja se jäi harmikseni kesken. Nyt voisi olla hyvä sauma saada kirja loppuun.

    Poista
  9. Lämmin kiitos tunnustuksesta <3. Olen aivan otettu. Kirjabloggaaminen on osoittautunut paljon monitahoisemmaksi harrastukseksi kuin osasin kuvitellakaan.

   Mulla tuli ensimmäisenä mieleen Jhumpa Lahiri, mutta koska sitä on ehdotettu jo, niin miten olisi runoteos, Aki Salmelan Leikitään kotia (2005): "Jos minä olen eteinen, oletko sinä keittiö. Jos sinä olet kunnollinen, olenko minä heittiö."

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Ihanaa että joku ehdotti runouttakin! Kuulostaa oikein mainiolta kotileikiltä tuo :)

    Poista
  10. Toivottavasti satanen menee rikki pian;) Osallistun arvontaasi yhdellä arvalla.

   Koti-sanasta minulla tulee heti mieleen suloiset tyttökirjat. Kävin juuri äänestämässä Saran kirjoissa tyttökirjasuosikkia, ja vaikka ääneni meni Pikku naisille, vielä enemmän koti tulee minulle mieleen kirjasarjasta Pieni talo preerialla.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi, pieni talo preerialla teki minuun SUUREN vaikutuksen kun tyttösenä sen luin! Jos vain ennätä niin olisi ihana santsata ainakin osa.

    Poista
  11. Onnea jo nyt pian ylittyvästä satasesta! :) Linkitin joten kahdella mukana :)

   Flaubertin Rouva Bovary on hieman tummempi kuvaus kodista. Siitä kun koti tuntuu vankilalta.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Roiva Bovary onkin minulla vielä lukemati. Hyvä saada listaan kirjoja muunkinlaisista kodeista kuin onnen tyyssijoista.

    Poista
  12. Lämpimät onnittelut suosiotaan kasvattavalle blogille ja suuret kiitokset ihanasta tunnustuksesta!

   En osallistu tällä kertaa arvontaan, mutta koska kirjasuosituksia on niin hauskaa miettiä, keksin tähän vaikkapa ns. teemaan sopivasti (kun kerroit bongailevasi minulta englanninkielisen kirjallisuuden suosituksia) Eleanor Brownin romaanin The Weird Sisters, joka on kaikin puolin hyvä kirja ja kertoo kolmen sisaruksen paluusta lapsuudenkotiinsa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tuntematon kirja ja kirjailija minulle. Kiitos vinkistä, laitan nimen mieleen!

    Poista
  13. Onnea huimasta lukijamäärästä, kyllä se satanen pian menee rikki! :)

   Osallistun arvontaasi kahdella arvalla ja kirjavinkiksi voisin heittää Emma Donoghuen kirjan Huone. Kirjassa oleva huone ei kuitenkaan ole mikään lämminhenkinen koti vaan vankila. Linkitän arvontasi blogiini!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Donghuen kirjaa lehteilin kirjastossa viime viikolla, vielä en tohtinut lainata mutta kiinnostaa kyllä. Onpas me saatu jo mahtava määrä hienoja kotikirjoja kasaan!

    Poista
  14. Onnea lukuisista lukijoista! :)

   Onpas yllättävän vaikeaa nimetä joku "kotikirja", varsinkin kun monta on jo mainittu... Mutta Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo on herttainen, joten suosittelen sitä. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Maija, sinäpä sen sanoit: Onneli ja Anneli ovat taloineen ilman muuta mukana!

    Poista
  15. Onnea hienosta lukijamäärästä :)

   "Kotikirjaksi" suosittelen vasta lukemaani Ransom Riggsin kirjaa Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille.

   Niin ja osallistun arvontaan yhdellä arvalla :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Peregrine on ollut kauan minulla maybe-listalla. Tähänhän se sopisikin kuin nenä päähän!

    Poista
  16. Onnea Elma Ilona!

   Minulle tulee koti mieleen juuri lukemastani L. M. Montgomeryn Sinisestä linnasta. Ihana kirja! Olen mukana yhdellä arvalla.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Sininen linna pitää kyllä minunkin viimein lukea, kun Montgomery- fanina itseäni pidän! Kiva kun muistutit.

    Poista
  17. Arvontaan osallistun tottakai! Yhdellä arvalla olen mukana. :) Suosittelen tällä kertaa lastenkirjaa Kari Levolan Kissan kotia. Ihana ja koskettava teos, pidän siitä kovasti.

   Lisäksi myös minä annoin sinulle tunnustuksen! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Oi kiitos Jonna! Olet kultainen.
    Kissan kodista en ole kuullutkaan. Laitanpa nimen lunttilapulle niin ei kirjastossa tarvitse arvailla kirjailijan nimeä ;)

    Poista
  18. Lämmin kiitos kauniista sanoista ja tunnustuksesta, joka saa auringon säteet kimmahtelemaan Oulun ja Helsingin väliä :D

   Mukana ollaan, arvonnassa, ilman muuta! Koti kirjoja onkin jo tullut aimo joukko. Minulla tuli mieleeni Jotunin Huojuva talo, Hämäläisen Säädyllinen puutarha. Lastenkirjoista ajattelin jostakin syystä ensimmäisenä Lindgrenin Ronja Ryövärintytärtä, mutta sen sinä varmasti olet jo lukenut.

   Jonna ehdottama Kissan koti on suloinen! Aivan ihastuttava on myös Maukka ja Väykkä rakentavat talon Timo Parvelalta.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hienoja ehdotuksia kaikki, kiitos paljon! Ronja on ihana, ja varmasti santsaisin sen tämän teeman puitteissa ellen juuri viime vuonna olisi sitä lukenut jälleen kerran...

    Poista
  19. Oih, olin juuri tulossa kertomaan sinulle että blogissani on sinulle tunnustus, mutta täällähän se jo komeilee :) Sinulle sataa siis tunnustuksia nyt ;)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Voi kiitos Jenni! Haluatko muuten osallistua arvontaan myös?

    Poista
  20. Minultakin saat tällaisen kivan tunnustuksen! :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Oih, kylläpä minua nyt hemmotellaan :) Kiitos Laura!!

    Poista
  21. Minäkin hyppään uutena lukijana mukaasi :)
   Hetken mietittyäni osallistun koti-aiheiseen keskusteluun Linda Olssonin kirjalla Kaikki hyvä sinussa. Siinä oli jotain eheyttävää. Kirjassa sekä käydään läpi omaa lapsuuden kotia että luodaan uusi ja turvallinen koti.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Tervetuloa lukijaksi, Minna!
    Olen lukenut tuon Olssonin kirjan, se sopii kyllä hienosti kotiteemaan :)

    Poista
  22. Uh ja oih, kiinnostava tuo kirjalista josta voittaja pääsee voittoaan lunastamaan. Osallistun arvontaan siis ehdottoman innostuneesti. Kirjavinkkinä antaisin omasta lapsuudestani kirjan nimeltään `Vanha talo herää` (Enright Elizabeth). Se kertoo perheestä joka muuttaa kaupungista maalle, vanhaan hylättyyn huvilaan ja kunnostaa sitä uudeksi kodikseen.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kuulostaa kiehtovalta ja teemaan juuri passelilta! Näitä ehdotuksia on nyt tullut niin ilahduttavan paljon, että kokoan kirjat erilliseen postaukseen josta sitten poimin luettavaa joulukuun pimeisiin pitkiin iltoihin :)

    Poista
  23. Ehdinpä vielä osallistua ennen kuin satanen tuli täyteen! Linkitin jo aiemmin, mutta en keksinyt heti "koti"-kirjaa. Kirjahyllyä tutkittuani ehdotan Torbjörn Flygtin kirjaa Alakynnessä. Siinä koti on ruotsalaisen yksinhuoltajaäidin ja hänen kahden lapsensa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hieno ehdotus! Alakynnessä olikin minulla kerran jo lainassa, mutta en tuolloin ehtinyt sitä edes aloittaa kun se piti jo kiikuttaa kirjastoon... kovasti harmitti! Nytpä saan hyvän tekosyyn lainata kirja toiseen otteeseen.

    Poista
  24. Onnittelut blogille!

   Aioin ehdottaa Bechedelin hienoa Hautuukotia, mutta se olikin ehditty jo mainita. Pitkään mietin toista kirjaa. Lopulta päädyin Aili Konttisen vanhaan lasten/nuortenkirjaan Inkeri palasi Ruotsista, joka kertoo pienen tytön paluusta Suomen kotiin sotalapsena vietettyjen vuosien jälkeen.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos Vauhko! Äitini (jonka kirjamakuun saatoin aina luottaa) kerran suositteli tätä kirjaa, mutta jostain syystä se jäi ja sittemmin unohdin koko jutun. Kiitos kun muistutit!

    Poista
  25. Sinulle on tämä tunnustus vielä minunkin blogissani. Käyhän kurkkaamassa. :)

   VastaaPoista
  26. P.S. Enää yksi lukija, niin pääsen vetelmään arpoja hatusta!

   VastaaPoista
  27. Enpä tiedä, voiko sitä suositella kirjaa, jota ei ole lukenut, mutta teemaan; kotiin ja kotiinpaluuseen kyllä ymmärtääkseni vahvasti liittyy Marilynne Robinsonin Kotiin -niminen romaani. Tämä on keikkunut `voisi hyvinkin lukea` -listallani jo jonkin aikaa.
   Osallistun toki myös arvontaan, listalla on paljon kiinnostavaa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hei Tiiti! Toki voin suositella, tärkeintähän tässä on haalia kasaan mahdollisimman paljon aiheeseen sopivia kirjoja, ja niistä sitten mutumeiningillä tehdä valinnat :)Roobinsonin Gilead on kiinnostanut minua kauan, tästä toisesta en ollut kuullutkaan.

    Poista
  28. Huhhuh, vielä ehdin mukaan. Yksi puuttuu. Äkkiä joku sadanneksi!! :-D

   Koti sopinee ainakin Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi -romskuun joten kuten.

   Onnea lukijoista!

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Paula, tuohan on loistava lisäys! Kuinka kahdesta rakastavasta kodista, näennäisen samoista lähtökohdista voi kehkeytyä kaksi niin erilaista elämänpolkua? Myös tragedian vaikutus kotikylän yhteisöllisyyteen ja turvallisen kodin illuusio nousevat teemoiksi tässä hienonhienossa kirjassa!

    Poista
  29. 100 lukijaa on täynnä nyt! Arvontaan ilmoittautuminen on päättynyt ja suoritan arvonnan tänä iltana tai viimeistään huomenna :)

   VastaaPoista

  Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.