bg

Free background from VintageMadeForYou

maanantai 29. lokakuuta 2012

Lokakuun lukuloki


Lokakuussa tarinautti luki kirjoja, paljon ja hyviä. Jätänpä tavoistani poiketen jorinat väliin ja menen suoraan asiaan. Lokakuussa lokikirjaan merkittiin luetuiksi nämä:

Salme Sadeniemi: SELEVÄ. Kertomus yhteiskoululaisista
Marjane Satrapi: Luumukanaa
Alice Hoffman: Punainen puutarha
Klaus Karttunen: Huumori muinaisessa Intiassa. 3 pienoisnäytelmää
Arja Tiainen: Puiden alla, vihreässä palaverissa
Laura Suomela: Lokkisaaren säpinät
Alexander McCall Smith: Pieniä ihmeitä autokorjaamolla
Henrik Ibsen: Nukkekoti
Ilmari Kianto: Turjanlinnan satukirja
Aldous Huxley: The Crows of Pearblossom
Oili Tanninen: Nunnu
M.L. Stedman: The Light Between Oceans
Cox & Million: Pieni punailkka
Franzon & Airola: Surusaappaat
Tuomas Anhava: Kevään kukat, syksyn kuu
Vaddey Ratner: In the Shadow of the Banyan
Johanna Venho: Yllin kyllin
Heljä Salonen: Kaikki kotiin
Richard C. Morais: Herkullinen elämä

Yhteensä: 19
Kotimaisia: 10
Naiskirjailijoita: 11
Euroopan ulkopuolelta: 6
Muuta: Lokakuun luettuihin mahtui romaaneja, runoja, näytelmiä, tieto-ja lastenkirjallisuutta sekä sarjista.  Satupäivän ansiosta innostuin bloggaamaan kuvakirjoistakin  ihan ennätyspaljon; niitähän meillä luetaan aina ahkerasti, mutta bloggaus jää monesti väliin.
Maailmaa kiersin neljän kirjan verran. Haasteista heittäydyin omani lisäksi kahteen: Marian Tuntemattomiin tyttökirjoihin yhdellä kirjalla sekä Linnean Hyppää lavalle-haasteeseen kahdella. Kesken jäi kaksi kirjaa: Ulla-Lena Lundbergin Sade sekä Johanna Venhon Tässä on valo, kummatkin siksi että lukufiilis vain ei sattunut kohdilleen. Iloisin yllättäjä oli Ibsenin Nukkekoti, lastenkirjasarjassa parhaiten mieleen jäi Franzonin ja Airolan Surusaappaat.

Elma-palkinnon valinta oli tässä kuussa vaikeaa, koska luettujen taso oli niin huima. Rakastin Punaista puutarhaa, toisaalta huikaistuin Vaddey Ratnerin vahvasta tarinasta Kambodzan kansanmurhan varjossa. Jossain muussa kuussa myös Pieniä ihmeitä autokorjaamolla olisi voinut kärkkyä kärkipaikkaa. Mutta kun se parasta on ollut, on se tuskaa ja vaivaa ollut. Siis Lokakuun Elman saa tämä:

Vaddey Ratner: In the Shadow of the Banyan

Ilonan kohtalo sen sijaan oli selvä. Kauniin kantensa vuoksi hyllyyni hankkima opus ei ollutkaan silkkoa sisältä, vaan myös tarinana vahva, joten tämä päältä kaunis kakku on ilo valita kansikisan voittajaksi.

M.L. Stedman: The Light Between Oceans

Marraskuussa aion saattaa loppuun kirjallisen maailmanympärimatkani ja siirtyä jo pikkuhiljaa jouluksi kotiin - teemani pariin. Perinteeksi muodostunut sarjakuvaperjantai saa myös jatkoa: luvassa on ainakin algerialaista laatusarjista ja nuoren naisen päiväkirjaa. Sarjakuvien lisäksi kirjapinossa on tyrkyllä vaikka mitä; kotimaista fantasiaa, pakistanilaisia novelleja, savolaisia rakkausrunoja, yksi poikakirja ja... no, näette sitten. Muikean mukavaa, kynttilänvalon kaunistamaa marraskuuta kaikille!

9 kommenttia:

 1. Oletpa mainion kurpitsan löytänyt! :D 19 kirjaa kuukaudessa on aikamoinen suoritus, johon en ainakaan itse pystyisi! Oma suosikkini lokakuusi kirjoista on ehdottomasti Ibsenin Nukkekoti, josta olen jokunen vuosi sitten rustannut kymmensivuisen analyysiesseen draaman analyysikurssilla - aika perusteellista lukemista se vaati :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna! Kiva kun piipahdit kommentoimaan.
   Nukkekodissa varmasti riittikin asiaa purtavaksi. Aika paljon kertoo Nukkekodin tasosta sekin että vielä kymmensivuisen esseenkään jälkeen sanot sitä suosikiksesi sen sijaan että toivottaisit hornan tuuttiin! :) (Itse analysoin aikoinaan yhden Haanpään romaanin ja sitä kirjaa en sen koommin ole silmissäni sietänyt....)

   Poista
 2. (esseenkin), anteeksi ajatuskatkos

  VastaaPoista
 3. Voihan hurrrja miten ahkera olet ollut!:)))
  Ja vielä muuten muutaman kirjan ehdit hyvin lukea, Elma Ilona!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, enpäs ehdikään. Aloitin juuri yhtä paksukaista ja minulla on nyt tällä viikolla paaaaljon puuhaa. Siksi otin varaslähdon kuukausikatsaukseen, kun oli sopiva suvanto ajassa.

   Poista
 4. Minua noista lokakuun kirjoistasi kiinnostaa muun muassa Venhon Yllin kyllin. Mulla on välillä se ongelma, että kotona ei ole mitään kirjapinoa odottamassa, ei muka ehdi kirjastoon... Mutta tilanne täytyy korjata ja tehdä kunnon kirjakauppakierros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut sama, nyt olen korjannut asian ja luettavaa oisi vaikka kuinka. Silti haalin kirjastosta joka reissulla lisää (lasten vuoksi käymme siellä ahkerasti iltasatuja vaihtamassa enk'malta välttää aikuisten hyllylle eksymistä'!)

   Poista
  2. Ai niin, Yllin kyllin on lasten kuvakirja. Aivan symppis lajissaan, lapset tykkäsivät enemmän kuin äiti.

   Poista
  3. Venho onkin tuttu lastenrunoista lähinnä.

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.