bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 16. lokakuuta 2012

TopTen-Tiistai: Rakas joulupukki....


Blogisurffailu rocks! Koskaan ei tiedä, mitä löytyi kun pitää hiirisormen herkkänä... Tänä aamuna satuin Satun kautta oikeaan kirjameemeilijän paratiisiin: The Broke And The Bookish-blogissa on ihania listoja vaikka millä mitalla. Ja minähän olen listahullu... täältä siis alkaa pestä! :D

Koska ihan kohta on joulu, ensimmäinen topten-listani on "Top Ten Books I hope Santa Brings", eli 10 kirjaa jotka toivon joulupukin tuovan. (Tiedetään tiedetään, että joulupukki tuskin tuo kymmentä kirjaa, hyvä jos edes yhden, mutta haaveiluhan ei maksa mitään.) Siis: Rakas joulupukki, tänä jouluna toivon lahjaksi näitä kirjoja:

1. Miina Savolainen: Maailman ihanin tyttö
2. Hannele Mikaela Taivassalo: Hämäräkirja
3. Philippe Lechermeier: Kätketyt prinsessat
4. Matthew Brzezinski: Isaac's Army
5. A.S. Byatt: Lasten kirja
6. Maria Turtschaninoff: Helsingin alla
7. Bo Carpelan: Lehtiä syksyn arkistosta
8. Inari Krohn: Muusa kirjahyllyssä
9. Annica Wennström: Lapinkylä
10. Haruki Murakami: Norwegian Wood
Kuten näkyy, unelmieni paketeista paljastuisi aika kirjava kasa: something old, something new, something borrowed, something blue, paitsi että "borrowedin" voisi vaihtaa sanaan "used" :D


Mitä kirjoja te muut toivotte joulupukilta? Eihän sitä koskaan tiedä, josko oiva ukki (tai joku hänen tontuistaan) tarkkailee blogimaailmaa myös... ;)


16 kommenttia:

 1. Oi, Maailman ihanin tyttö kelpais kyllä mullekin...ja pari muuta toki myös. :) Voi olla että täytyy laatia tällainenkin lista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan listaa rustaamaan! Näitä on ihana tehdä ja mukava lukea.

   Poista
 2. Selailin tuota Maailman ihaninta tyttöä Suomalaisessa, mutta sinne jäi suolaisen hinnan takia... Ihana kirja, pidin siitä kuinka tarinat yhdistyivät valokuviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Laatu maksaa, ja mieluusti pulittaisin tästä mojovankin summan jos vain minulla semmoisia rahoja löytyisi. Mutta ikävä kyllä juri nyt ei löydy. Noh, sitten kun voitan lotossa niin otan vahingon takaisin: ostan heti 20 kpl ja järjestän suurarvonnan blogissa :D

   Poista
 3. Ihana lista. Tuo Maailman ihanin tyttö on upea, äidilläni on se. Sen voisi hankkia itselleen jossain vaiheessa. (ja hiisi, pitääkö sitä nyt alkaa listoja tekemään itsekin, listat ovat parhaita!)

  VastaaPoista
 4. Maailman ihanin tyttö on varmasti maailman ihanin kirja. Minä sain sen joulupukilta pari vuotta sitten. Vinkkinä tontuille voin kertoa, että jos kirjan tilaa suoraan tekijältä, saa mukaan hienon ja mietityn omistuskirjoituksen (näin oli ainakin pari vuotta sitten).

  Ja Norwegian Wood. Lehtiä syksyn arkistosta sekä Lasten kirja ovat niin hienoja.

  Pitäisiköhän laatia omakin lista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinähän olet ollut kiltti! Maailman kiltein varmasti, kun pukki toi maailman ihanimman kirjan ja omistuskirjoituksella vielä ;)
   Laadi ihmeessä omakin lista, jos vain ehdit :)

   Poista
 5. Oi, ihana lista! Omaltani löytyisi myös tuo Maailman ihanin tyttö ja Tolkienin itsensä kuvittama Hobitti. Jaa, pitäisiköhän tehdäkin oma lista ja vinkata sitten kaikille, että blogissa on toivomukset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä aate! Linkkaat postauksen vaikka fb:hen, ennen kuin kaikki sukulaiset ehtivät ostaa sinulle jotain ihme roinaa lahjaksi ;)

   Poista
 6. Tontut ja pukki onneksi on tietoisia että kirjalahjat ovat niitä mieluisimpia, mutta että jo loman alkaessa saa alkaa nautiskelemaan, olen jo parin vuoden ajan törsännyt veronpalautuksista palasen siihen, että hommailen pinon luettavaa joulupyhille :D Päivät ulkoillessa ja illat jouluherkkujen sekä itsevalitsemien kirjojen äärellä, siitä on joululoma tehty<3 (Tuo Maailman Ihanin Tyttö ja Lapinkylä kelpais mullekin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan! Itsekin ajattelin lohkaista veronpalautuksesta muutaman killingin johonkin hartaasti haaveiltuun kirjaan...

   Poista
 7. Ainakin Stephen Kingiä, toive on jo esitetty miehelle :) Hän tietää miten pitää minut tyytyväisenä, yksi paketeista on jo vuosia ollut neliskanttinen ja suht painava :)

  VastaaPoista
 8. Ihana lista! Itselläni on tuo Bo Carpelanin teos lainassa kirjastosta ja tuskin maltan odottaa, että sen lukuvuoro tulee.

  Itse tiedän jo, mitä kirjoja saan :-D Äiti on minulla se, joka ostaa kirjalahjat. Hän kysyikin jo hyvissä ajoin, että olenko Sofi Oksasen uusimman lukenut ja lisäksi vinkkasin Riikka Pulkkisen uusinta. Nuo oikeastaan ovatkin ne tärkeimmät, jotka toivoin ja jotka varmasti saan. Joulua odotellessa.. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin äiti aina "lahjoi" kirjoilla, nyt olen kirjaston varassa... Mutta eihän sitä koskaan tiedä josko joulupukki sittenkin onkin! ;)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.