bg

Free background from VintageMadeForYou

perjantai 5. lokakuuta 2012

Tarinautin syyskuu"Tough times don't last, tough people do". Tätä vaatemainoksesta bongaamaani mantraa olen itselleni hokenut, kun meno meinaa äityä liian kovaksi... Syyskuumme oli yhtä myllerrystä, eikä se aina ollut kivaa. Mieheni krooninen sairaus on pahentunut niin, että jouduin lopettamaan työni kerhotätinä ja alan nyt ilmeisesti hoitaa miestäni kotona. Onneksi kuukauteen mahtui myös iloa: nuorempi tyttäremme täytti 4 vuotta ja juhlahumun valmistelu tarjosi sopivasti pakoa haastavasta arjesta :) Sitä samaa ovat tarjonneet tietysti myös kirjat. Kuukauden lukusato olikin olosuhteisiin nähden hyvä - ei yhtä hyvä kuin kesällä, mutta parempi kuin osasin toivoa. Kas tällaisen kirjasaaliin haalin:

Satu Rommi: Moottoripyörällä Himalajalle
Ruta Sepetys: Harmaata valoa
Kati Närhi: Mustasuon mysteeri
Viivi Luik: Seitsemäs rauhan kevät
Maaria Leinonen: Ja tähdet niin kirkkaat
Kristiina Ketola-Orava: Olipa toisenkin kerran
Katariina Lempinen: Ketunpoika ja suuri varjo
Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta
Anne Muhonen: Ystäväni varjo
Katja Kaukonen: Vihkivedet
Maarit Verronen: Pieni kumikanoottikirja
Joni Skiftesvik: Gagarin kinoksessa

Luettuja kirjoja: 12
Kotimaisia: 10
Euroopan ulkopuolelta: 2
Naiskirjailijoita: 10
Muuta: Novellikammoa potevaksi olen tässä kuussa ylittänyt itseni: peräti kaksi novellikokoelmaa luettujen pinossa, ja kolmattakin ehdin jo aloittaa! Saa nähdä, miten tässä vielä käykään... novellifania minusta tuskin tulee, mutta siedätyshoitoni tuloksena uskallan jo lisäillä lukulistalle myös lyhytproosaa. Ennätyksellistä oli myös kotimaisten kirjojen määrä; yleensähän tuppaan suosimaan eksoottista kotimaisten jäädessä jalkoihin. Mutta tänä syksynä siis olen heittäytynyt löytöretkiin omalla maallani. Katja Kaukonen on vauhdilla valtaamassa jalansijaa lempikirjailijoideni joukossa, ja kotimaisia miehiäkin päästin lukupinooni kaksin kappalein! Ilahduttavia uusia tuttavuuksia minulle ovat sekä Skiftesvik että Heikkinen.

Haasterintamalla oli aika hiljaista. En edes kyennyt kynnelle, kun kirjabloggarit tempaisivat plagiointia vastaan. No mutta no hätä, toivoa sopii että ensi vuonna otamme uusiksi :)
Maailmanympärimatkani alkoi hitaasti, kävi näet niinkuin arvasinkin: juutuin viikoiksi kirjasyksyn kotimaisiin, hartaasti odotettuihin aarteisiin. Mutta nyt olen päässyt jo Kamputseaan, bloggaukset tulevat kun ehtivät!

Ja sitten suosikkiasiaani, kirjapalkintopokaalien jakoon! Elman kohtalo oli tässä kuussa kolmen kauppa: saamelaisuuttani hivelevä aluepoliittinen kostofantasia, väkevästi virtaava lyhytproosa vai lapsuuskuvaus Isoveljen varjossa? Voiton vei lopulta, tadaa:

Paras kirja: Seitsemäs rauhan kevät
Kansikuvapuolella pähkäilin pitkään. Lopulta en voinut vastustaa tätä "taivaallista hymyä"...

Hienoin kansi: Gagarin kinoksessa
Tämmöinen siis oli tarinautin syyskuu. Lokakuussa aion mm. seikkailla Australian myrskyisillä vesillä, kokea ihmeitä autokorjaamolla ja varhaisnuorta säpinää saaressa. Ja tietysti polttaa paljon kynttilöitä, päreiden sijasta ;) Kuulemisiin, kirjalliset ystäväni! Have fun and take care!!  >-----Ö-----<

18 kommenttia:

 1. Voi että - voimia teidän arkeen! Todella paljon olet kuitenkin ehtinyt lukea.

  Haluaisin tarjota sinulle erästä "kani-kirjaa" ;), mutta en löydä mailiosoitettasi (onko se näkyvillä täällä, olenko vain puusilmä?). Jos ehdit, mailaatko mulle sininen piste linna -gmeiliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Nakkaan sinua maililla heti kun ennätän :)

   Poista
 2. Aikamoista menoa siellä tosiaan. Mutta siitä huolimatta olet ehtinyt lukemaan paljon. Onneksi on olemassa kirjojen maailma iloa, tukea ja lohtua antamassa.

  Todella paljon voimia ja valoa - syksystä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Elina, sinäpä sen sanoit! Henkireiät ovat tärkeitä - ja lukiessa samalla saa suhteellisuudentajunsa takaisin: aika paljosta saamme olla kiitollisia vaikka meillä omat haasteemme onkin. Oikein kaunista syksyä sinulle :)

   Poista
 3. Mantrasi on hieno!

  Saanko udella: minkä kirjan mukana seikkailet Australian myrskyisillä vesillä?

  Voimia haastavaan tilanteeseen. When the going gets tough, the tough get going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, minulla in se Newsweekin mainossivu seinälle teipattuna, ettei pääse unohtumaan!

   Toki saat udella. Kirja On M.L. Stedmanin The Light Between Oceans, joka kertoo majakanvartijaperheen moraalisista valinnoista Australian rannikolla. En ole vielä päässyt aloittamaan kirjaa, ihaillut vain kansikuvaa ja kuolannut, majakkafriikki kun olen.

   Poista
 4. Jopas on. Toivon teille seesteisempää loppusyksyä - ja paljon kirjoja, jotka antavat tukea tai vievät hetkeksi pois, tarpeen mukaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! Olen nyt lukenut aika raskaita aiheita ja ajattelin hieman keventää, rikkoa lukutottumuksia ja laajentaa reviiriä kun se arkielämässä kapenee. Onneksi tosiaan on kijat!

   Poista
 5. Voimia syksyyn! Tunnelien päässä loistaa aina valo.

  Ja kirjojen maailma on kyllä lohdullinen. Aina voi valita sellaista, mikä tuntuu sopivan juuri tiettyyn hetkeen. Olet lukenut hengästyttävän määrän kirjoja! Monta sellaista, jotka kiinnostaisivat.

  Auringon säteitä viikonloppuusi!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kirahvi! Niin loistaakin. "Kaikkihan me kahlaamme loskassa, mutta joskus meistä katsovat tähtiin."
   Kaunista syysviikonloppua sinne myös!

   Poista
 6. Jaksamista ja iloa syksyyn kaikesta huolimatta! Yhdyn edellämainittuun: onneksi on kirjat, jotka antavat kaiken anteeksi ja ottavat syliinsä, jos niin haluaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Suketus! Voisinkin haalia kirjastosta joitain oikein hyvänmielenkirjoja,kun seuraavan kerran sinne asti pääsen.

   Poista
 7. Hieno lukukuukausi rankasta arjesta huolimatta! Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kirjojen maailmoista sain taas henkisiä eväitä reppuun :)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.