bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 21. maaliskuuta 2013

Villin sään kirja. Tekemistä sateeseen, tuuleen ja tuiskuun


Jo Schofield & Fiona Danks: Villin sään kirja. Tekemistä sateeseen, tuuleen ja tuiskuun
Lasten Keskus 2013
Alkuteos: The Wild Weather Book
Suomentanut: Maisa Tonteri

Sateiset, tuuliset, jäiset ja lumiset päivät on totuttu niputtamaan "huonoksi sääksi." Villin sään kirja rohkenee väittää, että tämä on huutava vääryys: vain ripaus mielikuvitusta, ja juuri ne ns. huonot säät voivatkin paljastua kaikista parhaiksi. Sateella voi harrastaa mutamaalausta ja rakentaa mutalinnoja, viedä kylpylelut retkelle, tai pelata "ei saa koskea kuivaa maata"-leikkiä. Tuulisena päivänä voi tehdä tuuliviirin, talvella lumiotuksia ja pakkasella jääkoristeita puihin.Jokaiselle säätyypille on oma osionsa, josta on helppo etsiä ideoita sopivan sään varalle. Kirja jakaa tehtävät kolmeen vaikeusasteeseen, ja runsaista kuvista saa inspiraatiota oman mielikuvituksen tueksi. Johdannossa annetaan myös yleisiä ohjeita, miten kannattaa varustautua (ja asennoitua!) villin sään seikkailuihin ulkona.


Tarinautti lokikirjaan: Kolmen pienen lapsen äitinä tartuin tähän kirjaan kuin se kuuluisa sika limppuun. Kun sää on kaikkea muuta kuin aurinkoinen, ei aina tunnu niin hauskalta lähteä ulos. Villin sään kirja siis tuli kuin tilauksesta - ja se myös piti, mitä lupasi. Yksityiskohtaisten ohjeiden sijasta kirja on parhaimmillaan ideasampona, jonka pohjalta voi päästää luovuutensa valloilleen. Varoituksen sananen: saattaa käydä niinkin, että lapset jo mankuvat sisään, mutta äiti ja /tai isä ei vielä malttaisi lopettaa! ;D

Suosittelen villin sään kirjaa paitsi "lapsellisille", myös niille jotka kaipaavat jotain itsetehtyä kivaa talvisen puutarhan koristeeksi. Esim. jäätaideteoksista saa ilmaista ja persoonallista ympäristötaidetta sangen vähällä vaivalla.


Summa summarum: Grovel and ice and all things nice.Takuuhauskaa lapsille, ylimääräinen pyykkipäivä emolle ;)

P.S. Koska kyseessä on tietokirja, osallistun tällä myös kansankynttilähaasteeseen. Kuten säännöissä määrätään, harrastekirjalla osallistuminen vaatii kirjan mukaan toteutuneen projektin. Alla todistusaineistoa meidän projektistamme: kirjan inspiroimia jäähisiä ja muita outoja otuksia oli koko perheen mielestä todella hauska tehdä!4 kommenttia:

 1. Tämä voisi olla sopiva tänne töihin! Etenkin kun tänään on villi sää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa on kyllä hienoja ideoita! Sottaisimmat mutakakkutalkoot ehkä eivät käy jos ulkoiluttaa toisten lapsia, mutta onneksi siellä oli myös siistejä juttuja, varsinkin ne jäätaideteokset on aika harmittomia tehdä.

   Poista
 2. Kuulostaa hauskalta. Teidän jäähisenne ovat hienoja.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.