bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 19. helmikuuta 2011

Anna Gavalda: Karkumatka

Tämän kirjan nimi kertoo kirjasta oikeastaan kaiken: sisarusparven reissu tylsiin sukuhäihin menee "vähän pitkäksi". Viikonlopun ajan ollaan taas nuoria ja huolettomia, muistellaan lapsuutta ja pidetään siitä kiinni ennen siteiden höltymistä.

Meidän mielessämme liikkuu paljon kaikenlaista.Paljon kaikenlaista,mikä on kaukana muukalaisvihamielisistä jupinoista. Musiikkia ja kirjailijoita. Polkuja, käsiä, ketunpesiä. Visakuittiin piirrettyjä tähdenlentoja, irtirepäistyjä sivuja, onnellisia ja kamalia muistoja. Pintaan nousevia lauluja ja värssyjä. Arkistoituja viestejä, järisyttäviä kirjoja, pehmonalleja ja naarmuuntuneita levyjä. 

Tarinautti lokikirjaan: Olen lukenut Gavaldalta aikaisemmin kaksi muuta kirjaa, Kimpassa ja Viiniä keittiössä. Kimpassa oli niin hyvä että kipusi lempikirjalistalleni, Viiniä Keittiössä oli myös kovasti minulle mieleen. Niitä vasten tämä oli pettymys. Olihan se nokkela ja olihan se tavallaan myös hauska, mutta... jotenkin jäin ulkopuoliseksi näiden neljän sisaren hihittäessä keskenään omille jutuilleen... vaikka se oli kai tarkoituskin. Koko kirja tulee itse tiivistäneeksi itsensä, tai ainakin lukukokemuksen joka minulle jäi kirjasta käteen:

Sen jälkeen puhuimme siskojen välisiä juttuja. Hyppään sen kohtauksen yli. Siinä on liiaksi salakieltä, oikopolkuja ja hirnuntaa. Ja ilman ääntä se ei sitä paitsi kuulosta miltään.
Kaikki siskot kyllä ymmärtävät.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut Gavaldalta novellikokoelman Kunpa joku odottaisi minua jossakin, johon ihastuin todella paljon, sekä Viiniä keittiössä, joka ei ollut hullumpi, mutta myöhemmät, paksummat teokset eivät oikein ole innostaneet edes kokeilemaan. Tähän sen sijaan aion tutustua kunhan ehdin, saapa nähdä mitä sitten tykkään! :)

    VastaaPoista
  2. Hei Satu! Kiva kun kävit. Minulla on tuo Gavaldan novellikokoelma lukematta vielä, ehdottomasti aion sen lukea kun ehdin. Lohduttajasta en ole varma, se kuulostaa hyvältä mutta moni on sanonut siihen pettyneensä. Mutta toiselta puolen, makuja on niin monta kuin lukijoitakin. Joten sen mistä itse pitää, saa selville vain yhdellä tavalla...

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.