bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 15. tammikuuta 2013

Kansankynttilä intona ompeluun!

Emma Hardy: Intona ompeluun! 35 helppoa ja hauskaa ompelutyötä lapsille
Kustannus-Mäkelä Oy, 2010

Sukkahirviöitä, kukkakoruja, vuodevaatteet nukensänkyyn ja karvakorvainen nallehattu leikkeihin. Nämä ja monet muut jännät jutut onnistuvat inspiroivan ompelukirjan ohjeilla, vaikkei mikään käsityöihme olisikaan. Kivoja leluja, hauskaa muotia, rooliasuja ja outoja otuksia voi pienempi tehdä yhdessä aikuisen kanssa, vähän isompi ihan itsekin. 7-12-vuotiaille suunnattu käsityöopas sopii myös tumpeloille aikuisille, ja selkeät vaihevalokuvat auttavat hahmottamaan, mistä oikein onkaan kysymys.



Tarinautti lokikirjaan:  Minulla jäi koulusta käsityötraumat, ja vasta äitiydyttäni aloin tosissani pohdiskella, että ehkä tämmöinen vanhakin koira voisi vielä oppia jotakin. Nyt viimein sain joulupukilta ikioman ompelukoneen, ja sitähän piti tietysti heti saada kokeilla. Koska käsityötaitoni ovat suunnilleen käsistään kätevän tokaluokkalaisen tasolla, hankin henkiseksi ja käytännön tueksi lapsille tarkoitetun oppaan. Ja hyvän valinnan teinkin: tämän kirjan ohjeitten avulla jopa minä vältin pahimmat virheiden karikot. (Ompelukone ei  edes ole välttämätön, kaikki kirjan projektit syntyvät suhteellisen helposti käsinkin. Minä vain olin laiska ja käytin konetta, kun kerran sellaisen nyt omistan).


Tarpeeseen tuli myös kirjan lopusta löytyvä perustekniikka-osio. Kerrankin kirja, joka vääntää kaiken tarpeeksi kankeasta rautalangasta, niin että minäkin ymmärrän! Kannatti olla kaukaa viisas ja hankkia ompeluopas, jonka kohderyhmä on ala-asteikäiset lapset :D

Osallistun tällä kirjalla myös Maukkiksen mainioon Kansankynttiläin kokoontumisajot-haasteeseen. Koska käsityöoppaat vaativat kelvatakseen kirjan mukaan toteutuneen projektin,  lienee syytä laittaa todistusaineistoa: tein tyttärille päiväkotikaverit, tosin melko pelkistetyt versiot, mutta eiköhän nuo sukulaisiksi usko. (Yllä malli, alla minun tekele. Toinen tekemäni pöllö ei päässyt kuvaan, koska unohtui päiväkotiin, mutta aika samaltahan tuo näytti sekin.)



P-Ö-Ö-LÖ

Käsityötraumoista huolimatta näitä siipiveikkoja oli oikein mukava tehdä -  suunnitteilla onkin jo pari muutakin kirjassa neuvottua projektia. Kesäksi voisi kursia kokoon tyylikkään rantakassin, tyttö tahtoo mollamaijan ja toinen tytär kangastiaaran... saa nähdä, ehtiikö tässä enää kirjoja lukemaankaan jos käsityökärpäsen levittämä ompelukuume oikein äityy nousemaan! (No vitsi vitsi, eiköhän se innostus hyydy viimeistään silloin, kun langat menevät niin pahasti solmuun, etten saa enää puolakoteloa irti koneesta ;D)

7 kommenttia:

  1. Oikein kiva, tyvestä puuhun noustaan!

    Mukavaa tiistai-iltaa sinulle, Elma Ilona!<3333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Itsensä ylittämisen ilo on niitä iloista parhaita!

      Poista
  2. Tuo kirja tekisi varmaan minulle hyvää useammankin neuvon kohdalla - ovat meinaan ne olemattomatkin ompelutaidot vähän päässeet ruostumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, tämä on tosiaan matalan kynnyksen kirja. Ja tumpelompikin pääsee kokemaan onnistumisen iloa...

      Poista
  3. Tuo p-ö-ö-l-ö on hieno! :) Minullakin on erittäin pahat käsityötraumat enkä osaa edes ketjusilmukkaa virkata. Sinun postauksesi osoitti, että toivoa on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ehdottomasti on! Virkkuukoukku on minullakin vielä valloittamatta, tv. nimim. Patalappu :D

      Poista
  4. Googeloin lasten käsityökirjoja ja törmäsin blogiisi :) Onko tässä ihan ompelukoneella ompelemista, vai kaikki käsin? Tyttärelle pitäisi ompelukirja hankkia, nääs. Suloinen pöllö! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.