bg

Free background from VintageMadeForYou

tiistai 22. tammikuuta 2013

TTT: Nämä leffat tahdon nähdä


Kauan eläköön Top Ten Tuesday! Näitä "topkymppejä" on niin kiva rustailla, että teenpä taas tikusta asiaa... tämä lista ei olekaan TBR, vaan TBW, siis tietysti To Be Watched:

1. Oslo, August 31st. Joachim "Larsin serkku" Trierin kaunis ja brutaali yhdenpäivändraama elämän ja kuoleman kysymyksestä kiinnostaisi kovasti.
2. Le Havre. Tätä Kaurismäen leffaa on kehuttu paljon ja aihekin puhuttelee. Kun en vieläkään ole tätä nähnyt, niin alkaa olla aika.
3. Kitchen Stories. Sydämellinen norjalainen miehistä ja keittiöistä. Tahtoo nähdä!
4. Urhea. Skotlantiin sijoittuva animaatio on must-see.
5. The Kids Are All Right. Golden Globella palkittu draamakomedia. Odottaa jo hyllyssäni, että ehdin sen katsoa.
6. Tulikärpäsiä puutarhassa. Despootti-isän varjostaman perheen selviytymistarina. Tämäkin on jo leffahyllyssäni vuoraan kärkkymässä.
7. Tehtaan tytöt. Kalenterityttöjen ohjaaja Nigel Cole on tehnyt toisenkin naisenergiaa uhkuvan komedian. Aihekin on valitettavan tuttu myös suomalaisesta vinkkelistä. Siis tämähän on nähtävä!
8. Dangerous Method. Pukudraama psykoanalyysin isähahmoista. Jäi näkemättä, kun pyöri leffateattereissa. Onneksi dvd:t on keksitty.
9. Caramel. Tukholman elokuvafestivaaleilla palkittu romanttinen komedia. Libanonin oscar-ehdokas kertoo beirutilaisen kauneushoitolan kautta sodanuhan varjossa elävien naisten unelmista ja peloista.
10. Piiat. Kirjakin on lukematta, mutta ajattelin tällä kertaa katsoa leffan ensin.


Uutuusleffoja ei listallani juuri ole, koska a) en kuitenkaan ehtisi elokuvateatteriin, enkä b) suoraan sanottuna edes tiedä, mitä leffoja tänä vuonna on tulossa. Lisäksi olen taipuvainen karsastamaan kassamagneetteja, ja suurimmat suosikkini löytyvätkin monesti vähemmän tunnettujen ja/tai ei-amerikkalaisten leffojen joukosta.

Mitä elokuvia teidän TBW-listoiltanne löytyy? Minkälaisista leffoista yleensä pidätte, mitkä taas kierrätte kaukaa? Minä olen huomannut karttavani kotimaista, onneksi tällä listalla on edes yksi. (Vinkkejäkin otetaan vastaan!)


17 kommenttia:

 1. Le Havre on minullakin yhä näkemättä, sen kyllä haluaisin nähdä. Muita leffoja TBW-listallani ovat ainakin mielipiteet vahvasti jakanut Black Swan ja kirjoihin ihastumisen perusteella Nälkäpeli. Harmillisen vähän tulee ehdittyä katsoa leffoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Black swan kiinnostaa minuakin, kerran aiomme katsoakin sen mutta laitteisto sanoi sopimuksen irti... parempi onni ensi kerralla. Turhan vähän minäkin leffoja katson.

   Poista
 2. Urhea on ihana! Todella hyvä lastenelokuva, erilainen prinsessatarina ja skottimaisematkin on animoitu hyvin. <3 Pidin myös Piioista.

  Minäkin haluan nähdä Le Havren ja sait kiinnostumaan tuosta norjalaisesta keittiöelokuvista. Piin elämän haluaisin nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, mieheni on nähnyt Urhean ja kehui sekä suositteli kovasti. Odotan jo innolla, että ehdin sen katsoa.

   Eilen juuri tuli cdonilta vahtiviesti, että Kitchen stories on taas saatavissa... ja minähän tietysti sorruin samalta istumalta! Piakkoin siis lienee odotettavissa bloggaustakin leffasta.

   Poista
 3. Minäkin liputan Urhean ja Piiojen puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, Piiat on kirjana ollut kerran jo lukupinossakin mutta kirjasto kaipasi sitä ennen kuin ehdin edes aloittaa... siis ajattelin katsella leffan sen sijasta.

   Poista
 4. http://kirjanainen.blogspot.fi/2012/03/piiat.html
  Kirjasähkökäyrästä löydät Piikojen arvostelun. Tykkäsin kirjasta ja toivottavasti elokuvakin on hyvä.
  Paras kirja on tietysti Piano ja siitä tehty elokuva on huikaisevan ihana.
  Ajattelin mennä katsomaan seuraavaksi Anna Kareninan ja ehkä saan mieheni mukaan katsomaan Piin elämän ja/tai Lincolnin.
  Black swania suosittelen myös, mutta jos et tykkää skitsofreniaelokuvista, niin jätä katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piano on hieno leffa! Piin elämä oli upea lukukokemus, leffa kiinnostaa jo siksikin että olisi kiva nähdä miten niin "epäelokuvallinen" tarina on saatu valkokankaalla toimimaan.

   Poista
 5. Piiat kiinnostaa minuakin. Black Swan on hieno ja vaikuttava, mutta minä ehkä sittenkin odotin siltä hiukan enemmän. Tällä hetkellä kovin must-see leffa on Django Unchained by Tarantino; hänen leffojaan fanitan noin muutenkin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, melkein nolottaa tunnustaa etten ole tainnut nähdä ainuttakaan Tarantinon leffaa... tuosta mainitsemastasi en ole kuullutkaan.

   Poista
  2. Elma, tuo on uusin Tarantinon elokuva, joka menee juuri nyt elokuvateattereissa ja mainostetaan kovasti. Olet varmaan kuullut Pulp Fictionista, kuuluisin Tarantinon elokuva.

   Poista
  3. Joo, Pulp fictionin tiedän mutten vain ole tullut nähneeksi.

   Poista
 6. Ihana lista!

  Le Havre oli mielestäni kaunis elokuva tärkeästä aiheesta. Jokainen otos on kuin valokuva. Ihana, ihana!

  Black Swania yritin katsoa eräänä perjantaina, mutta niin oli angstinen, että se jäi minulla kesken. Olen herkkis näiden psykologisten elokuvien kanssa.

  Piioista pidin valtavasti. Hyvin tehty elokuva. Kirjoitinkohan siitä blogiin koskaan? Hmmm... Kitchen Stories vaikuttaa tutulta, olenkohan nähnyt, kiinnostavan kuuloinen elokuva, samoin kuin The kids are all right.

  Ja uutuuksista: Katso ihmeessä nämä (pian ne jo taitaa saada kotiinkin) Koskemattomat ja The Sessions. Yritän näistä saada jossakin vaiheessa tekstin aikaiseksi...

  Mukavia elokuvahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Black swanin kanssa olen minäkin ollut kahden vaiheilla, oli ehkä hyväkin että laitteet pisivät hanttiin kun piti katsoa se... niin herkkä kun minäkin olen.
   Ja kiitos leffavinkeistä, laitan nimet mieleen ja odotan toiveikkaana bloggaustasi niistä!

   Poista
  2. Piti tulla vielä takaisin kommentoimaan, kun googletin Koskemattomat ja innostuin ihan täysin palkein. Tämä meni TBW-listalle niin että heilahti :)

   Poista
 7. Olen kohta kymmenen vuotta rakastanut tulisesti Viggo Mortensenia, joten kävin tietysti katsomassa Dangerous Methodin jo leffateatterissa. Niin ihana kuin Viggo aina onkin, niin tällä kertaa meinasin nukahtaa kesken kaiken. Enkä edes ole sellaista leffateatterissa nukahtavaa tyyppiä!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.