bg

Free background from VintageMadeForYou

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

30 Days Of Books - So Happy, So Sad

Day 05 – A book that makes you happy
Joanne Harris: Pieni suklaapuoti

Day 06 – A book that makes you sad

Rauha S. Virtanen: Seljalta maailman ääreen


Kommenttiraita: Olen seurannut Seljan perheen seikkailuja jo tyttösestä. Tässä kirjassa Seljan tytöt ovat kasvaneet aikuisiksi ja rakkaus vie "Pikku Dodon" Chileen. Tästä kirjasta en kuivin silmin selvinnyt. Tuntui aivan kuin olisi seurannut oikean lapsuudenystävänsä kohtaloa, niin syvästi elin tarinassa sen riipaisevaan loppuun asti.


Onnellisuuskirjasta ei tarvitse paljon sanoa. Kirja on vielä parempi kuin elokuva: sopivasti romanttinen, ei liian kevyt eikä liian raskassoutuinen. Täydellisen onnellisoivaa lukemista! (Ja jos haluaa maksimoida onnen niin pullo lempiviiniä ja rasia lempisuklaata lukusoppeen mukaan...)

8 kommenttia:

 1. Nämä molemmat olisin voinut nostaa esiin tänään, kun tein saman ilo-suru-parin omassa blogissani. Pieni suklaapuoti on ihana kirja, Appelsiinintuoksun ja Karamellikenkien ohella ainoa Harrisin kirja, josta pidän. Ja Seljalta maailman ääreen koskettaa kyllä.

  Oletko lukenut viimeisimmän Selja-kirjan, Seljan Lumi ja Tuli? Se on minulla vielä lukematta.

  VastaaPoista
 2. Katja, en ole minäkään vielä ehtinyt saada käsiini tuota Selja-sarjan kuopusta. Tuntuu olevan suosittu kun on aina hyllystä menossa :)

  Harris on kirjailijana aika jännä: osa hänen kirjoistaan on upeita, osa jättää täysin kylmäksi. En ole myöskään saanut hyppysiini Karamellikenkiä, olisikin kiinnostavaa kuulla mitä siitä tuumit. Oletko blogannut kirjasta? Minä itse suhtaudun lievällä varauksella jatko-osiin; joskus ne toimivat, joskus eivät.

  VastaaPoista
 3. Hei ihana auringonpaiste!Mä oon kuullut tosta Selja-sarjasta,mutten ole sitä lukenut.Kiva postaus kun valitsit kirjan joka tekee onnelliseksi ja kirjan joka tekee surulliseksi.

  Oikein mukava myöskin kuulla,että oot saanut olla viimeinkin toteuttamassa unelmaasi.Se jos mikä on hieno tunne ja antaa merkitystä elämään.
  Pidätkö muuten viä sitä sun vuodatus blogiasi kun en oo löytänyt enää sinne?

  VastaaPoista
 4. Moi Kata, kiva kun kävit! Juu kyllä ilmanmuuta vuodatan vielä, ja ihan samassa osoitteessa sateenkaaren alla :) Nyt vaan en oo viikkoon päivittänyt, joskohan nyt viikonloppuna viimeistään ehdin ja jaksan.

  Olet ihan oikeassa tuosta unelmien toteuttamisesta: se antaa todella syvää tyydytystä ja mielihyvää joka säteilee koko perheeseen. Siitä vaan kaikki ihanat ihmiset kaksin käsin unelmia jahtaamaan - mitä hullumpia sen parempi!

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Täällä Joanne Harris-fani, Herrasmiehiä ja huijareita (tosin sekin hyllyssä) lukuunottamatta kaikki luettu ja omana. Suklaapuoti on suloinen, Karamellikengätkin hyvä, ei yhtää hassumpi jatko-osa mielestäni.

  VastaaPoista
 6. Hei Sie ite! Kiva kun kävit :)
  Olen kovasti koittanut saada käsiini Karamellikenkiä, mutta kovin on suosittu kun ei ole ikinä paikalla. Taidan laittaa sen varaukseen kun sinäkin sitä kehuit, juuri nyt kaipaan jotain lämminhenkistä viimeaikaisten verikostojen vastineeksi...

  VastaaPoista
 7. Hei Elma Ilona! Kiva kun nostit esiin Selja-kirjan. Minullekin tuo Seljalta maailman ääreen oli järkytys, siis kirjan tapahtumat... :(. Olen lukenut myös Seljan Tuli ja Lumi -kirjan, se on ehkä vähän valoisampi kuin Maailman ääreen, vaikka siinäkin käsitellään Chilen ja chileläisten ongelmia. Mutta Dodollehan pahin tapahtui tuossa mainitsemassasi, ja sarjan viimeisessä osassa hän alkaa vähitellen toipumaan.

  VastaaPoista
 8. Pienen mökin emäntä, mukava kuulla että kirjasarja ei lopu aivan yhtä lohduttomiin tunnelmiin kuin Maailman ääressä... nyt alkoi tosi kovasti tehdä mieli päästä pian lukemaan, mitä Seljan naisille (!) kuuluu :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.