bg

Free background from VintageMadeForYou

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Haasterästejä: Days 23-26

Oih ja voih, onpas mennyt monta päivää ilman kuukausihaasteen kinkkisiä kysymyksiä. Nytpä siis vastauksia oikein urakalla.


Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Tähän voisi vastata vaikka kuinka pitkästi. Voisi mainita mm. Sinuhen ja kaikki muut Waltarit, joista TIEDÄN pitäväni mutta joita en pakkoluetun Suuren Illusionin jälkeen ole saanut luetuksi... tai voisi muistella Karamazovin veljeksiä, tuota loistavaa kirjaa jonka sivulle kuusisataajotakin olen jäänyt jumiin jo kaksi vuotta sitten... mutta valitsenpa kuitenkin jotakin päivänpolttavaa, jotain jota olen palanut halusta lukea jo tovin. Sellainen kirja on esimerkiksi tämä:
 
Italo Calvino: Koko kosmokomiikka

Tämä oli edesmenneen äitini lempikirjoja, ja Italo Calvinon tuntien ei ole epäilystäkään siitä, että rakastan tätä kirjaa! Ja kansikin on niin upea että heikottaa... taidan poiketa pyhistä tavoistani ja ostaa kirjan "sikana säkissä", että pääsen vihdoinkin tyydyttämään tämän kosmisen nälän.


Day 24 – A book that you wish more people would’ve read
Louis Sachar: Takapulpetin poika (There's a Boy in the Girls' Bathroom)

10-vuotias Bradley on luokan hirviö, se jota kaikki inhoavat ja joka inhoaa kaikkia. Vain koulukuraattori ja luokan uusi poika eivät pidä häntä hirviönä. Voisiko olla mahdollista, että häntä ei olekaan tuomittu yksinäisyyteen, vaan hänestäkin tulisi ihan tavallinen poika?
Louis Sachar kirjoittaa silmiäavaavasti erilaisuudesta ja siitä, kuinka vaikea on muuttua ja murtautua läpi ennakkoluulojen - ei vain lasten, vaan myös ja nimenomaan aikuisten. Tätä kirjaa on pakko suositella paitsi kaikille lapsille, nuorille, äideille ja isille, myös opettajille ja ylipäätään kaikille, jotka milloinkaan ovat tekemisisissä lasten ja nuorten kanssa.

Day 25 – A character who you can relate to the most
Vaikka minulla ei olekaan kolmea sisarta, olen aina samaistunut Virva Seljaan.Syistä ilmeisin on yhteinen etunimi, mutta sitäkin tärkeämpää on luonne. Kirjoittavana ja herkkänä ihmisenä ymmärrän loistavasti Virvan mielen myrskyjä, kun hän tekee kärpäsestä härkäsen tai toisaalta menee vereslihalle luettuaan jotain vavahduttavan koskettavaa... On kai se niin, että nimi on enne!

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Tämä kirja räjäytti tajuntani. Se mullisti käsitykseni... no, kaikesta! Maailmankaikkeuden ihmeellisyyden tajuaminen jo sinänsä on aika muhkean kokoluokan tapaus, MUTTA sen LISÄKSI kirja muutti käsitykseni siitä että fysiikka on vaikeaselkoista ja tylsää. Kotona maailmankaikkeudessa on loistavasti kirjoitettu, mukaansatempaava, hauska ja helppolukuinen kirja elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta. Hykerryttävävällä tavalla se konkretisoi lauseen "totuus on tarua ihmeellisempää". Suosittelen lämpimästi! 

3 kommenttia:

 1. Sachar on tosiaan ihan yliveto! Paahde on upea kirja ja tästäkin pidin paljon. Hyllyssä komeilee kolme kirjaa tältä suositulta ja ihan totta aivan liian vähän noteeratulta nuortenkirjailijalta... Hyvä, että nostit tämän esiin!

  VastaaPoista
 2. Koko kosmokomiikka on hieno kirja! Tulet varmasti rakastamaan sitä - niin henkilökohtaisesta syystä <3 kuin muutenkin.

  Minäkin samaistun Virva Seljaan. Muistan, miten nuorempana "kapinoin" Virvaa vastaan, koska olisin halunnut olla suosittu Kris tai jännittävä Margarita, mutta olen kuin olenkin Virva. :)

  VastaaPoista
 3. Valkoinen kirahvi, hyvä tietää että Sachar on kirjoittanut muutakin laadukasta. Käýnpä kirjastossa kurkkimassa!

  Katja, minäkin uskon että kosmokomiikka on Lukuelämys. Saa nähdä tuleeko pettymys kun odotukset ovat ihan kaakossa...
  Minä taas mieluusti olisin ollut aurinkoinen Dodo, mutta Virva mikä Virva :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.