bg

Free background from VintageMadeForYou

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tarinautin maaliskuu

Huhheijaa, menipäs kaksi viikkoa ilman ainuttakaan postausta! En myöskään lukenut loppukuussa ainuttakaan kirjaa, syystä että rupesin ex tempore toteuttamaan Sitä Suurta Unelmaani, ja siinä sitä olikin hommaa... en nyt vielä sano että valmista tuli, joten olkoon se vielä salaisuus. Kerron kyllä sitten jos ja kun pääsen maaliin!

Mutta siis, takaisin asiaan elikkäs tietysti KIRJOIHIN. Maaliskuuni jäi sattuneesta syystä vähän tyngäksi, mutta teenpä siitä huolimatta suositun ja hyväksi havaitun kuukausikatsauksen lukemiini kirjoihin. Ta-daa:

Liisa Karakorpi: Salaisten lintujen linnunrata
Jose Saramago: Elefantin matka
Alan Bennett: Epätavallinen lukija
Outi Alm: Hemingwayn naiset
Joel Haahtela: Elena
Kari Hotakainen: Iisakin kirkko
Jean Giono: Mies joka istutti puita
John Boyne: Poika raidallisessa pyjamassa
Erlend Loe: Volvon kuorma-autot

Luettuja kirjoja: 9
Kotimaisia: 4
Euroopan ulkopuolelta: 0
Naiskirjailijoilta: 2
Muuta: Kaikki tämän kuun kirjat olivat fiktioita. Yhtään runokirjaa ei sattunut sekaan, yksi lastenkirja löytyy sekä nuortenkirja. Spontaaniksi teemaksi nousi ikääntyminen ja vanhuus, jota käsiteltiin peräti neljässä opuksessa.

Tilastojen lisäksi palkitsen kuukauden lukuelämyksen omalla omituisella Elma-patsaallani. Siis tällä:


Taistelu Maailmankaikkeuden ensimmäisestä Elmasta oli kahden kauppa. Toiselta puolen "Mies joka istutti puita" oli sykähdyttävän toiveikas, toiselta puolen taas "Poika raidallisessa pyjamassa" oli riipaisevan koskettava. Päädyin valitsemaan toivon. Siis maaliskuun Elma-patsaan saaaaa:

JEAN GIONO kirjallaan "MIES JOKA ISTUTTI PUITA". 

Paljon onnea  / congratulazioni!

Ja hyväksi lopuksi huhtikuun lukuaikeet. Kuukauden kirjatilastojen paljastusten perusteella on syytä lukea lisää kirjoja a) Euroopan ulkopuolelta sekä b) naisilta. Lisäksi on työn alla kolmekin haastetta: Etelä-Amerikka, sisaruus sekä maahanmuuttotarinat. Ja vielä senkin kasan kukkuraksi oma teemani, huhtikuu. Odottamassa olevan kirjapinon perusteella näyttää myös siltä, että spontaaniksi teemaksi on kohoamassa kosto vs. anteeksianto. Kiehtova teema, joka sopii myös mainiosti pääsiäisaikaan. Toivottavasti saan taas hyvän lukuimun päälle!

9 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta, olin jo vähän ihmetellyt, minne katosit! :)

  Olet lukenut paljon maaliskuussa ja sellaisia "ei-itsestäänselvyyksiä", eli vanhempia kirjoja, joita ei löydy muista blogeista.

  En malta odottaa, että paljastat unelmasi! Onnea sen toteuttamiseen. :)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin blogien ja ennen kaikkea kirjojen maaimaan :). Muista puuhista huolimatta olet ennättänyt lukea kadehdittavan paljon! Maaliskuun saldostasi minulle on tuttu vain Elena, jonka olen lukenut vuosia sitten ja muistan siitä vain tunnelman. Tykkäsin kyllä.

  Jännä kuulla unelmastasi lisää sitten aikanaan... ;)

  VastaaPoista
 3. Kivoja teemoja tulossa tämän kuun lukemisissasi!

  Olen itse vieläkin ihan "kananlihalla" tuon John Boynen kirjan myötä..

  VastaaPoista
 4. Karoliina: kiitos! Ihan paha omatunto oli, kun laiminlöin tätä blogia... mutta unelmille on myös syytä raivata sitä aikaa.

  Pienen mökin emäntä: Totta, kokonaisuutenaan kuukausi oli sangen hyvä kirjakuu. Eikä lukemisessa saakaan ratkaista määrä vaan laatu.

  Susa, Boyne oli todella vahvoilla Elma-palkinnon saajaksi. Harvoin tulee luettua noin väkevää kirjaa,vaikkei siinä mässäillä millään ja väkivalta pysyy tiiviisti rivien välissä... Myös näkökulma aiheeseen oli aivan uusi ja karmealla tavalla hieno.

  VastaaPoista
 5. Mistä voisin saada vuorokauteen lisätunteja, kaikki maaliskuun kirjasi ovat lukemattomia ja ainakin johonkin haluaisin tutustua.

  VastaaPoista
 6. Kepposka, samaa mietin minäkin! Kaappi pursuu iiihania kirjoja enkä tiedä mihin tarttuisin kun haluaisin lukea heti kaikki!!

  VastaaPoista
 7. Ai niin ja piti sanomani: Elena, Epätavallinen lukija, Poika raidallisessa pyjamassa ja Mies joka jne. ovat kaikki nopealukuisia, ja hienoja kirjoja kaikki. Jos kevyttä kaipaat, suosittelen Epätavallista. Ikimuistoinen ravisuttava elämys on Poika raidallisessa pyjamassa. Mies joka jne.herättää sisäisen hippisi ja Elena on runollisen kuulas.

  VastaaPoista
 8. Minulla on luettavana Iisakin kirkko. Luin Elefantin matkan ja tuon Elma-patsaan voittajan. :)

  Haluaisin lukea Elenan ja Poika raidallisessa pyjamassa -teokset.

  VastaaPoista
 9. Hanna, minä puolestani haluaisin lukea maaliskuusi saldosta monta hienolta kuulostavaa opusta. Varsinkin Ljudmila Ulitskajan Naisten valheet jäi kiinnostamaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.