bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 28. huhtikuuta 2011

Days 27 & 28 - yllätysloppu ja suosikkinimiä

No nyt on kaksi kivaa kysymystä vastattavana samalla kertaa! Ensin tahdon esitellä kirjan, jonka loppu yllätti - ja ei, kyseessä ei olekaan dekkari eikä edes vaan rakkausromaani, vaan lasten kuvakirja...


Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Wong: The Octonauts & The Frown Fish

Tämän englanninkielisen helmen kohdalla tuskin kukaan pahastuu, vaikka paljastankin juonen. Also los:


Eräänä sateisena päivänä meren pohjassa tutkimusryhmä Octonautit löytää omituisen mutruhuulisen kalan, joka näyttää hyvin surulliselta. Ystävykset yrittävät kaikin keinoin piristää mutrukalaa, mutta mikään ei tepsi ja mitä lujemmin he yrittävät, sitä surullisemmalta kalaparka näyttää...


... kunnes lopussa kala lentää karusellistä ulos ja päätyy selälleen - jolloin käy ilmi, että kala ei olekaan mutrukala vaan ylösalaiskala! Ylösalaiskaloilla on tapana uida selällään, joten kala näytti surulliselta vaikka olikin oikeasti iloinen! Oikein päin katsottuna kala näyttää tältä:
No joo, selitettynä tämä kuulostaa vähän kököltä mutta kirjana se toimi ihan loistavasti! Looginen selitys tuli niin puun takaa kuin tulla vain voi, ja aikuinenkin sai kerrankin kokea samaa oivaltamisen riemua kuin lapset. Ja lapsilla vasta hauskaa olikin... kirja piti heti samantien lukea uudestaan, ja ilosta hihkuen tyttäret kääntelivät kirjaa nähdäkseen kalan sekä oikein että väärin. Samalla opimme, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää ja että asioita kannattaa katsoa useasta eri näkökulmasta. Fiksua vai mitä? :D

Day 28 – Favourite title
Tähän kysymykseen on vaikea vastata lyhyesti. Yritän olla jaarittelematta ja listaan simppelisti muutaman suosikkini:


* Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies 
* Italo Calvino: Ritari joka ei ollut olemassa

* Yashar Kemal: Kalastaja jota meri vihasi
* Saul Bellow: Yhä useamman sydän pettää

* Ernest Hemingway: Joen yli puiden siimekseen
*Louis-Ferdinand Celine: Niin kauas kuin yötä riittää


* Richard Hughes: Kettu ullakolla
* Angela Carter: Sirkusyöt


* Wolfgang Borchert: Ovien ulkopuolella
* Andre Malraux: Sielujen kapina


* Alan Paton: Liian myöhään vesipääsky
* Robert Dessaix: Kirjeitä yöstä


* Marjatta Pokela: Mörköooppera
* Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja


* Brigatti: Sängynaluskansa
*Kaarina Helakisa: Ainakin miljoona sinistä kissaaKuten huomaatte, taidan olla aikamoinen runotyttö sielultani... Vain kaksi näistä olen lukenut, en kai tahdo että nimiin liittyvä magia haihtuu.

11 kommenttia:

 1. Voi kun vaikuttaa hauskalta tuo The Octonauts-kirja!

  VastaaPoista
 2. Susa, Octonautteja luetaan meillä melkein päivittäin! Siinä on myös mahtavaa verbaalista ilotulistusta joka näin vanhemman näkökulmasta on suotavaa koska se rikastuttaa lasten kieltä.
  Vaikka ipanamme ovatkin kaksikielisiä, enkun kanssa saa nähdä vähän vaivaa että lapset saavat monipuolista ja laadukasta englantia kuultavakseen. Onneksi Oulussa kirjaston lastenosastolla on englanninkielisten kirjojen tarjonta tasokas & runsas!

  VastaaPoista
 3. ... ja äidillä on kieli solmussa kun joskus Daddyn ollessa kiireinen pitää yrittää ääntää oikein! ;D

  VastaaPoista
 4. Tosi suloisia kuvia. :)

  Ainakin miljoona sinistä kissaa suosikkini näistä.

  VastaaPoista
 5. Hih, todella sympaattinen lastenkirja:)

  Jos talviyönä matkamies on minustakin aina kuulostanut hienolta. Kirja on tosin edelleen lukematta ja en jotenkin usko, että tarina on yhtä hyvä kuin kirjan nimi. Ennakkoluuloja:)

  VastaaPoista
 6. Kivan oloinen kuvakirja, ja ihania nimiä olet poiminut!

  VastaaPoista
 7. Hanna, siniset kissat luin aikoinaan juurikin nimen vuoksi! Kirja oli hyvä mutta ei yhtä hyvä kuin nimi.

  Sonja, luulenpa että juuri "ennakkoluulojen" vuoksi en ole montakaan näistä lukenut... en kestä ajatusta että nämä ihanan kutkuttavat nimet arkipäiväistyisivät ja muuttuisivat pahimmassa tapauksessa nihkeäksi muistoksi.

  Karoliina, kiitos! Tuo kuvakirja oli esikoistyttären bongaus kirjastosta. Ilahdun aina, kun hän tahtoo lainata jotakin muuta kuin Disneyn prinsessoita ;D

  VastaaPoista
 8. Blogissani on sinulle yllätys, käyhän kurkkaamassa ;--)

  VastaaPoista
 9. Calvinon Jos talviyönä matkamies on pyörinyt koko ajan mielessä, kun tätä haasteen kohtaa olen ajatellut... Arvelinkin, että se tulee vielä vastaan jossain toisessa blogissa. :-)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Laura!! Pistän eteenpäin kun vesirokolta kynnelle kykenen.

  Anna Elina, minäkin näin jossain toisessa blogissa tuon talviyön.

  Tuota listaani katsellessa huomasin että minuun vetoavat nimet jotka kutkuttavat mielikuvitusta ja herättävät uteliaisuuden. Mitä tapahtuu talviyönä, jos matkamies mitä? Ja minne viekään se polku, joka kulkee joen yli puiden siimekseen...? Onko sängynaluskansa sukua möröille vai villakoirille vaiko ehkä molemmille? Jne. jne!

  VastaaPoista
 11. Kiitos että fanitat Sängynaluskansaa! :) painos on loppunut eikä uutta ole tulossa, mutta kirja on skannattuna kotisivuilleni ja luettavissa sieltä, tosin aika hankalasti. Iloisia terkkuja, Ella B.

  https://sites.google.com/site/ellabrigatti/kuvitustyt/saengynaluskansa

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.