bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 21. huhtikuuta 2011

Day 21 - lapsuuden lempikirjat

Oih, nyt en millään voi valita vain yhtä... tässä muutamia lapsuuteni aarteita.

Day 21 – Favourite books from your childhood


Michel Tournier: Pierrot ja yön salaisuudet

Koska en löytänyt kuvaa suomenkielisestä laitoksesta, laitan tähän ranskankielisen kannen. Tästäkin näkyy lumoava kuvitus, jota lapsena rakastin! Leipuri Pierrotin yölliset kuljeskelut kaupungissa ja rakkaus aurinkoiseen Colombineen liikuttivat tyttölapsen luontaista romantiikan janoa... nyt aikuisena kirjan tarina hymyilyttää, silloin lapsena siihen suhtautui aivan luonnollisesti. (Juonipaljastus: Pierrot ja Harlekiini molemmat rakastavat Colombinea. Lopuksi Pierrot leipoo suuren leipä-Colombinen, jota kilpakosijat yhdessä Colombinen kanssa onnellisina nauraen syövät.)


Eric Carle: Pikku toukka paksulainen
Frances H. Burnett: Kadonnut prinssi
Astrid Lindgren: Vaahteramäen Eemeli

Pikku toukka paksulainen oli luultavasti ensimmäinen kirja, jota rakastin. Muistan kuinka jännittävää oli seurata toukan tietä läpi kirjan sivujen... kirjaimellisesti läpi: joka sivulla oli kuvia ruuista, joitten keskellä oli toukan syömä reikä! Ja muistan, kuinka henkeäsalpaannuttavan jännittävää oli kääntää viimeinen sivu ja nähdä ihmeen ihana perhonen, joka toukasta oli tullut.

Vaahteramäen Eemelistä osasin viisivuotiaana pitkiä pätkiä ulkoa. Siksi ei pitkään aikaan huomattu, että olin oppinut lukemaan, kun istuin kirja sylissä ja luin ääneen :)

Ahmimisiässä, noin 9-vuotiaana, löysin äitini hyllystä Kadonneen prinssin ja lumouduin. Olen lukenut kirjan niin monta kertaa että sekosin laskuista jo kauan sitten. Burnettin seikkailukirja oli juuri sopivan jännittävä. Tätä suosittelen kaikille! Aika ei ole yhtään hapertanut sen tenhoa.

1 kommentti:

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.