bg

Free background from VintageMadeForYou

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Days 16 & 17 - lempinainen ja lempilainaus

Lempinaishahmon valitseminen oli huomattavasti vaikeampaa kuin miehen. Lopulta päädyin hahmoon, joka on minusta juuri niin väärinymmärretty kuin hänen kollegansa yleensä:
Day 16 – Favourite female character
Muumimammaa moni pitää tylsänä olentona, jolla ei ole elämässä muuta funktiota kuin olla Täydellinen Äiti. Niin luulin kai nuorempana minäkin, kunnes luin suosikkimuumini, Muumipappa ja Meri, ja sain todella tutustua naiseen essun takana. 

Nykyään olen sitä mieltä, että Muumimamma on juuri sellainen nainen kuin itse toivon jonakin päivänä olevani: vahva, luova, joustava mutta ei liian - ja ennen kaikkea: hän löytää aina keinot olla onnellinen, sopeutua, selvitä, luoda onnellisuutta silti uhraamatta itseään täysin. Hänelläkin pitää olla jotain omaa, hän raivaa oman tilansa vaikka väkisin. Suosikkikohtani kirjassa on aina ollut se, kun Muumimamma katoaa majakan seinälle maalaamaansa puutarhaan.... (tykkäsin siitä jo silloin, kun en vielä itse ollut äiti!!) Ja huumorintajussakin Muumimammalta löytyy, ei niinkään vitsinkerrontamielessä vaan humoristis-sympaattista asennoitumista elämään.


Day 17 – Favourite quote from your favourite book


"Seuraavana keväänä minun on herättävä ennen muita. Silloin saa olla hetken rauhassa ja tehdä mitä haluaa." 
- Muumimamma -

P.S. Myös tuon ensimmäisen sarjakuvaruudun puhekupla kävisi lempisitaatista. Saksaa puhumattomille suomennos: "Kirjoja! Nyt kaikki kyllä järjestyy."

8 kommenttia:

 1. Hienot perustelut ja hienot sitaatit!

  VastaaPoista
 2. Hyvät on valinnat. Minusta Muumimamma on hyvä tyyppi. Ja tuo sitaatti on yksi omistakin suosikeistani.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuvaus Muumimammasta ja hyvät sitaatit.

  Minä aikoinaan sanoin miehelle, että haluaisin viettää muumielämää, pitkät kesät viehättävällä kesämökillä, pihajuhlia ja meriretkiä. Mies totesi aika lakonisesti, että se on Muumimamma joka aina kaiken laittaa kasaan -ajattele sitä tiskiä, kokkausta ja puutarhanhoitoa. Mä haluaisin ollakin Muumimamma, jonka perheen ruokkisi useinmiten vaikka taikuri tai pizzataksi :)

  VastaaPoista
 4. voi, tulinpas hyvälle tuulelle. kiitos.

  muumimammahan on muistaakseni sanonut myös jotain sen kaltaista kuin "kaikki hauska on hyväksi vatsalle". se pitää ihmisen muistaa :)

  VastaaPoista
 5. Rouva Kepponen, minullekin kelpaisi Muumielämä! Ja tiskit sängyn alle piiloon seuraavaa sadetta odottamaan... ;D

  Liina, sinä ja Muumimamma olette oikeassa: kaikki hauska on hyväksi vatsalle! Sopii erityisen hyvin minulle, minulla kun on stressimaha joka sekoaa aina kun stressiä pukkaa.

  VastaaPoista
 6. Muumimamma on todella hyvä hahmo ja valinta tähän! Vaikka hän on sellainen kodin hengetär, hän osaa ottaa todella rennosti ja kasvattaa lapsensa (sekä siinä sivussa puoli laaksoa) vapaasti. Ihana olisi kyllä ollut Tovelta vielä kirja, jossa mammaa olisi ruodittu paremmin.

  VastaaPoista
 7. Karoliina, ihan totta! Pappa sai oman nimikkotarinansa, mammakin olisi ansainnut ikioman kirjan.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.