bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 1. joulukuuta 2012

BLOGISTANIAN KUOPUS


Elämme historiallista hetkeä: tänään valitaan ensimmäistä kertaa kirjabloggarien suosikkilanu, Blogistanian Kuopus! En ensin aikonut osallistua ollenkaan, kun en mielestäni ole lukenut "tarpeeksi" vuoden aikana ilmestyneitä lanuja, mutta blogikollegojen rohkaisemana päätin sittenkin laatia oman listani. Ja luettuja penkoessani huomasin, että onpa niitä sittenkin kertynyt aika kivasti. Valinta kävi vaikeaksi, kolmen parhaan joukkoon oli tunkua. Lopulta sain kuitenkin päätetyksi, ja voittajiksi nousivat nämä:

3 PISTETTÄ: Hermannin salaisuus. Stian Hole, Karisto.
2 PISTETTÄ: Majavakevät. Kirsti Ellilä, Karisto 
1 PISTE: Mörkö Möö ja Mikko Pöö. Magdalena Hai & Saana Nyqvist, Karisto

Valintaperusteista vähäsen: Hermannin salaisuus voitti, koska ihastuin tapaan, jolla Hole kuvaa lapsen maailmaa ja isoksi kasvamisen hämmentäviä ensiaskeleita. Majavakevät on lämmin ja viisas varhaisnuorten romaani, jonka luonnonläheisyys puhutteli.  Mörkö Möö ja Mikko Pöö on hauskasti ja oivaltavasti toteutettu tarina tuntemattoman pelosta.

(Uskokaa tai älkää, laadin ensin mielessäni listan kolmesta parhaasta, ja vasta tätä postausta kirjoittaessani tajusin että kustantaja sattuu kaikissa olemaan sama.)

Pistesijoilta putosi täpärästi monta hienoa kirjaa, joista haluan erikseen kunniamainita muutaman: Enna Airikin Haavemaa, Emmy Abrahamsonin Kuinka selviytyä puolalaisesta äidistä ja Siiri Enonkosken Painajaisten lintukoto. (Haavemaasta ja "puolalaisesta äidistä" en ole vielä ehtinyt blogata, mutta kyllä bloggaan heti, kun kynnelle kykenen.)

Onpa jännittävää nähdä, saako mikään näistä pisteitä myös teiltä muilta, ja mikä kirja lopulta voittaa maailmanhistorian ensimmäisen Kuopuksen tittelin... Onnea "esikoiskuopukselle" jo etukäteen, ja kiitos kaikille äänensä antaneille! Toivon, että kustantamot jatkossakin satsaavat monipuoliseen ja laadukkaaseen lasten ja nuorten kirjallisuuteen.

5 kommenttia:

 1. Mahtavaa että osallistuit, Elma Ilona - sähän oot lukenut / blogannu paljonkin uutuuksista, kun jouduit karsimaan joitakin hyviä :).

  Karistolla on todella vahva lasten- ja nuortenkirjallisuuden tarjonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli niitä luettuja liki parikymmentä ja blogattujakin aika mukavasti... nuortenkirjoja ei monta ollut, lastenkirjoja enemmän sattuneesta syystä.

   Poista
 2. Ja totta, Karisto selvästi panostaa lanuihin!

  VastaaPoista
 3. Ihani valintoja, joista ensimmäinen täytyykin heti lisätä lukulistalle, jolla myös Majavakevät on.

  Magdalena Hain kirja on minullakin tulossa lastenkirjaviikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, lue ihmeessä tuo Hermannin salaisuus! Se onkin saanut aivan ihmeen vähän blogisavuja jostain syystä, vaikka melkein kaikki sen löytäneet ovat siitä tykänneet. Itse tykästyin niin, että tilasin "lapsille" nettikaupasta myös edellisen Hermanni-kirjan, jota ei (vielä) ole suomeksi saatukaan.

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.