bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 15. joulukuuta 2012

Runojoulukalenteri, luukku 15: MarsipaanisaranatMökki täynnä makeaa,
mettä, mahlaa, hunajaa,
suklaata sulavaista,
marenkia maistuvaista,
siirappia, kanelia,
neilikkaa ja mantelia.
Fariiniset ikkunat,
marsipaanisaranat,
kinuskiset lattiat,
mainiolta maistuvat.

~Anonyymi~


PÄIVÄN GALLUP: Tykkäätkö leipoa pipareita? Jos tykkäät, niin teetkö taikinan itse vai ostatko kaupasta? Entä aiotko peräti innostua pystyttämään piparkakkutalon tai muita piparkakkuluomuksia?12 kommenttia:

 1. Me tehdään valmistaikinasta. Se on niin helppo tapa viihdyttää lapsia, kun voi vielä koristellakin. Tänä vuonna ajattelin, että voisi tehdä jopa talon. Niitähän saa myös valmispaketissa?

  Lapset ovat päättäneet haluta piparkakkutalon, se on varmaan niin monessa paikassa liitetty jouluun. Ja meneehän sitä söheltäessä kivasti jouluaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, minäkin ostin osat valmiina, kun en ole ennen uskaltanut piparitaloa pystyttää. Jos nyt menee hyvin niin ensi vuonna saatan väkertää alusta alkaen itse :)

   Poista
 2. Ihana piparkakkutalo ja makealta maistuu runokin!
  Piparitaikina tehdään itse, mutta tänä vuonna ei tähdä taloa!
  Hyvää jouluntaikaa!

  VastaaPoista
 3. Hieno piparkakkutalo, tuosta lapset tykkäävät!:)))
  Kiitos runosta ja talosta, Elma ILona!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, Aili! Kiva kun piipahdit taas kurkkaamassa kalenteriluukkuun ja jätit puumerkkisi :)

   Poista
 4. Meillä tehdään piparitaikina itse - tai oikeastaan taikinat sillä yhdellä ei yleensä pärjätä. Nytkin on toinen jo jääkaapissa odottamassa, kun isäntä unohti tehdä edellisestä katon piparitaloon... joo-o, seinät löytyvät, mutta jotain puuttuu... ei kai sitä piparitaloonkaan voi päästää sokerilunta satamaan sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aattelin taas tänään tehdä piparitaikinan yöksi ässehtimään... siitä voisi sitten tehdä vaikka 3-ulotteisia kuusia sen valmistalon pihalle ;)

   Poista
 5. Vau, mikä talo! Oletko tehnyt sen itse / lasten kanssa? Hieno idea tuo suklaakatto.

  Meillä oli juuri tänään piparkakkutalotalkoot. Taikinan ostimme tänä vuonna kaupasta (vaikka suosin kyllä omatekoista taikinaa), mutta kaiken muun teimme toki itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, tämä talo on ihan kuvapankista otettu, eli talonrakentajasta ei ole tietoa. Postaan sitten fbeehen oman kötöstykseni kuvan, josta tuskin tulee ihan yhtä hieno... ja jos lapset auttavat, voi olla että karkkeja ei paljon jää taloon laitettavaksi :D
   Muikeita talotalkoita teille! Laitahan siekin sitten kuvareportaasia talkoon tuloksista, jos ja kun joudat.

   Poista
 6. En useimmiten leivo pipereita, mutta jos leivon, niin ehdottomasti kaupan valmistaikinasta. Omaa en ole edes koettanut ikinä tehdä.

  Pari vuotta sitten kokosin kolmekin piparkakkutaloa sellaisista valmispalasista, joiden koristelun parissa minulla oli oikein hauskaa. Niistä tuli todella hauskan ja mielikuvituksellisennäköisiä, jos nyt itseä saa hieman kehua :P Viime vuonna yritin ekaa kertaa tehdä piparkakkutaloa ihan itse ilman valmispaloja. Piirsin mitä hienoimman satulinnan kaavat itse ja minulla oli todella hieno visio, mutta... Niistä paloista tuli jotenkin aivan eri kokoisia ja yhteensovittamattomia uunissa. Sitten meni hermo, eikä upea linnavisioni ikinä nähnytkään päivänvaloa

  Jos vain on aikaa, ajattelin, että voisin yrittää suurinpiirtein samaa linnaa uudestaan tämän vuoden joululomalla. Olen saanut tässä muutamalta piparkakkutaloeksperttikaveriltani hyvin oivallisia ja käytännönläheisiä vinkkejä talon rakentamiseen, joten onnistumisella voisi olla hieman paremmat mahdollisuudet :)

  Tuo sinun talosi on muuten aivan uskomattoman upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, täytyy tunnustaa että tämä talo ei ole minun itse tekemä. Omamme on vasta suunnitteilla, inspiraatiota ja ideoita olen kyllä ottanut tästä talosta. Esim. tuo suklaakatto on mainio idea. Eli tavoite on tää, nähtäväksi jää miten on toteutuksen laita...

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.