bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 13. joulukuuta 2012

Runojoulukalenteri, luukku 13: Otetaan paljon pimeyttä


Otetaan paljon pimeyttä
sytytetään sen keskelle kynttilä
monta kynttilää
paljon kynttilöitä.
Muutetaan pimeä valoksi.

Otetaan pimeistä pimein kaamosyö
kukitetaan se tähdin
kynttilöin.
Se on joulu. 

~Eeva Heilala~


PÄIVÄN GALLUP: Valvoitko viime yönä pikkutunneille joulukortteja tehtaillen? Vai onko kortit punaisessa kuoressaan jo kauan sitten toimitettu postiin? Tai ehkä kuulutkin niihin, jotka lahjoittavat korttirahat hyvään tarkoitukseen tai lähettävät joulutervehdykset fb:ssä?9 kommenttia:

 1. Heh, hauska ylistys pimeydelle, joka ei ehkä sittenkään ole niin kamalaa! Minulla on jäänyt esikoulusta mieleen eräs satu joka meille luettiin. Se kertoi kummituksesta, joka otti pimeyttä, ja se pimeyden ottaminen oli minusta jotenkin tosi hauskaa.

  Ei tullut ihan pikkutunneille valvottua eilen joulkorttien vuoksi, mutta perjantaiseen tenttiin ei tullut venyneen joulukorttitehtailun vuoksi vielä eilen luettua suunnitelmista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta sadusta taas tuli mieleen hölmöläläisten valonkanto säkissä pirttiin ;)
   Minä panikoin tänään joulutervehdysten kanssa, ei muuten hätää mutta postissa huomasin unohtaneeni osoitekirjan kotiin...

   Poista
 2. Ääh...unohtanut olen tehdä loputkin kortit. Perheelle lähti jo, ystävien makaavat vielä keittiönpöydällä! Valvoin pikkutunneille asti kirja kädessä. Kääks. Pitäisi välittää enemmän korttipuuhista.

  Ihana pikkuinen runo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä korttisavotassa onkin, että se aina tahtoo jäädä viime tippaan vaikka nytkin meillä oli kortit hyvissä ajoin askarreltuna... osoiterumbaa vaan ei tullut tehdyksi, kun "onhan tässä vielä aikaa" :D

   Poista
 3. Kortit on kai postitettu. Juuri äsken ajoi postiauto ohitse vaikka kello on kohta neljä. Jossain vaiheessa se kulkee takaisinpäin ja tuo kenties meillekin postia.

  Niin, sinä varmaan laitoit tuon kynttilärunon kun on Lucian päivä!

  VastaaPoista
 4. Kyllä, askartelin kortteja pitkälle yöhön ja aamulla syöksyin ostamaan joulumerkit. Milloin sitä oikein oppii tekemään ja postittamaan kortit ajoissa? Tosin tein vain puolet korteista, loput puolet jaetaan lähellä asuville jonain iltana ennen joulua. Tuo autoajelu on ollut perinteenä jo vuosikaudet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava perinne tuo autokierros! Mekin jaamme lasten kavereille kortit laatikkoihin juuri ennen joulua.
   Minulle kävi eilisen korttirumban kanssa vielä niinkin että kun vein viimeisiä tervehdyksiä postiin, oli sieltä joulumerkti loppu! Jouduin tavallisia ostamaan, eli turhaan hosuin :D

   Poista
 5. Ihana runo. Kiitos! Vaan eikö se liene Maaria Leinosen?

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.