bg

Free background from VintageMadeForYou

maanantai 3. joulukuuta 2012

Runojoulukalenteri, luukku 3


Yksi on laki Lapissa: 
pystypäisenä pysyä
tunnoin tulta välkkävämmin,
silmin jäämeren-sinisin.

~Uuno Kailas~

PÄIVÄN GALLUP:  Kuinka tärkeä teille on valkea joulu? Entä voisitteko kuvitella viettävänne joulun etelän mailla?

16 kommenttia:

 1. Heippa pitkästä aikaa. Luen kyllä, mutta kommentit on jäänyt laittamatta. Kiitos tästä äidin omasta joulukalenterista.

  Valkea joulu on kiva, mutta ei välttämätön. Niin monta mustaa etelän joulua on takana ja jokaiseen on joulu tullut. Välttämätön on vain seimi ja Hän, jota se sisällään suojaa.

  Hyvää odotusta! Uusia luukkuja odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, kiva kun nakkasit kommentilla <3 Totta, eihän Beetlehemissäkään mahtanut olla lunta kun lapsi seimessä makasi...

   Poista
 2. Mä olen päättänyt tarvittaessa alistua myös mustaan jouluun, koska jos lumen puutteen antaa pilata joulufiiliksen, ankeeta on tiedossa.

  Etelään en kyllä suostu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liina, en minäkään osaa kuvitella joulua palmujen alla... tänä aamuna sai Oulukin lumipeitteen ylleen, heti tuli kovin jouluinen olo!

   Poista
 3. Hieno runo.

  Minulle valkea joulu on tärkeä, tärkeämpi kuin olisin ennakkoon osannut arvata. Suurimman osan elämästäni Pohjois-Savossa ja -Karjalassa viettäneenä kohtasin mustan joulun vasta muutama vuosi sitten täällä Etelä-Suomessa. Oli oikeasti vaikea päästä joulutunnelmaan, vaikka olen aina ollut jouluihminen. Nyt täällä pääkaupunkiseudulla on onneksi reilusti lunta ja mielikin jouluinen.

  Etelän mailla en haluaisi joulua viettää. Mieheni oli vuodet 2003-2005 Italiassa töissä ja aina vietimme joulut Suomessa. Uusivuosi olikin sitten jo eri juttu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä mustaa joulua kokenutkaan. Jos jossain muualla kuin Suomessa pitäisi joulu viettää, niin se olisi Itävallassa... matkustaisin niihin Alppikyliin ja ostaisin joululahjoiksi pähkinänsärkijöitä koko suvulle! ;)

   Poista
 4. Voih, valkoista joulua kaipaan meilkein joka vuosi. Jotenkin siitä lumesta ja pimeydestä seuraa jo luonnostaankin sellainen rauha ja hiljaisuus, mikä kuuluu jouluun.

  Hyvin voin kyllä kuvitella etelän joulunkin ja pikkuhiljaa olen pääsemässä näistäkin joulunmerkeistä jyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, sinäpä sen sanoit. Arkihuolet on niin paljon helpompi heittää, kun hanki pellot peittää...

   Poista
 5. Kiitos joulun taikaa levittävästä runopostauksesta!

  Minulle valkoinen joulu on ehdottoman tärkeää, ja joulufiilis kärsii kyllä aika pahasti mustasta joulusta. Mutta on muistettava, että joulu on - ainakin minulle - paljon enemmän kuin pelkkä jouluaatto tai -päivä. Esimerkiksi nytkin nautin suloisesta, joulun tunnelmaa täynnä olevasta joulun odotuksesta, kun maa on valkoisena. Ihanaa! <3 Jos on saanut siis nauttia valkoisesta joulun odotuksesta, ei musta aatto pilaa suinkaan koko joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, Anna! Minäkin olen tänään tunnelmoinut oikein olan takaa, kun lumipyry vihdoin löysi tänne pohjoiselle Pohjanmaalle asti :)

   Poista
 6. Lumi tuo omanlaisensa tunnelman. Vaikken jouluihmisiä olekkaan niin hyihyi etelän jouluille! Ei minun juttuni - ei tosin että olisin kokeillutkaan. Musta joulu menee vielä, mutta että bikineissä sitä pitäisi viettää? No thanks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea kuvitella minunkin, että jouluna pikku-pikku-bikinissä heiluisin :D

   Poista
 7. Valkea joulu on se oikea joulu. Muutama vuosi sitten oli niin leutoa että ruoho vielä viheriöi ja joulutunnelmaan oli vaikea päästä. Kynttilätkin luovat erilaista valoa lumen ympäröiminä. Ei kiitos etelän jouluille. Vaikka en erityisemmin talvesta pidäkään, joulu kuuluu viettä talvisessa ympäristössä.
  Ihana runokalenteri, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valkea joulu taitaa olla iskostunut aika syvälle suomalaiseen sydämeen...
   ja kiitos kehuista, kiva kun tykkäät!

   Poista
 8. Valkea joulu on ihana. Ulkomailla en viettäisi joulua. Vuosia sitten olimme Teneriffalla ja tulimme takaisin muistaakseni aatonaaton ja aaton välisenä yönä. Tuntui oudolta nähdä siellä joulukoristeita "keskellä kesää", joulutähdetkin kasvoivat maassa... Ehkä poikkeuksena voisi olla Itävalta, siellä voisin viettää joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itävalta olisi minunkin vaihtoehtoinen "joulumaani". Idyllisissä alppikylissä voisi tunnelmoida, tai sitten Wienissä nautiskella Sachertorttua ja käydä Filharmonikkojen joulukonsertissa... :)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.