bg

Free background from VintageMadeForYou

maanantai 4. huhtikuuta 2011

30 Days Of Books - päivät 1-4

Otanpa ja tartunpa minäkin tähän ihanan hankalaan haasteeseen! Kuukauden kysymys kokonaisuudessaan löytyy omalta sivultaan (sivupalkissa oikealla), ja koska en päivittäin kuitenkaan saa vastatuksi, vastaan aina könttänä niin moneen että pääsen päivien tasalle. Tänään on 4.huhtikuuta, siis ensimmäiset neljä kiperää kysymystä tulevat tässä:

Day 01 – Best book you read last year
Marina Lewycka: Traktorien lyhyt historia ukrainaksi

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times


Tove Jansson: Muumipappa ja meri

Day 03 – Your favourite series

L.M. Montgomery: Runotyttö

Day 04 – Favourite book of your favourite series

L.M. Montgomery: Pieni runotyttö

Ja loppuun pieni kommenttiraita: Olen mielenkiinnolla seurannut teidän kollegoiden valintoja: Anna vai Emilia? Minun on aina ollut vaikea valita, mutta koska Emilia on luonteeltaan enemmän minun kaltaiseni, olen sitten kuitenkin samaistunut enemmän häneen. 
Aika vahvoilla suosikkisarjaksi oli myös Astrid Lindgrenin Marikki. Itse asiassa olen yllättynyt, ettei kukaan ole vielä nostanut Marikkeja suosikkisarjakseen (tai ehkä se vain on mennyt minulta ohi). Laitetaanpa tähän siis kertana kiellon pääkke kirjasarjasarjan hyvä kakkonen:



10 kommenttia:

  1. Jotenkin tosi hämmentävää, että niin monessa blogissa on nyt nostettu esiin Anna- tai Runotyttö -sarja. Ja minä en ole koskaan lukenut kumpaakaan! En, vaikka jo lapsesta saakka olin intohimoinen lukija.
    Ehkä tässä näkyy jokin jakautuminen. Minä olin heppatyttö, joten luin tietysti käytännössä kaikki Merja ja Marvi Jalon kirjat - ja kaikki muut mahdolliset heppakirjat...

    VastaaPoista
  2. Minäkin luin heppakirjoja vaikken käytännön sysitä voinutkaan ratsastusta harrastaa. Laura-sarjan olen myös lukenut läpi ainakin kolmesti, ne aukesivat ratsastamattomalle Jaloja helpommin.

    VastaaPoista
  3. Niin ja nuo Annat ja Runotytöt ehkä ovat niin mieleenjääviä monelle siksi, että ne ovat niin klassisia ja ajattomia tytöstä naiseksi-tarinoita joiden nostalgia on lumoavaa ja kerronta hienoa. En tiedä saisiko niistä samaa fiilistä, jos lukisi ne eka kertaa vasta aikuisena...

    VastaaPoista
  4. Heppakirjoja kuin minäkin oikein ahminen, mutta koskaan en eivät antaneet minulle suuria lukuelämyksiä. Jo lapsena ne olivat minulle sellaista hyvää viihdettä. :)

    Minä olen enemmän Anna kuin Emilia, siksi nostin itse Annat.

    Mutta Marikille haluan myös antaa kaiken kunnian. Itse asiassa Marikki sekä Marikki Kesäkummun Tuikku ovat lapsuuteni suurimmat suosikkikirjat. Tässä haasteessa palaan siis vielä Marikkiin. ♥

    Traktorien lyhyt historia ukrainaksi oli mainio.

    VastaaPoista
  5. Minä luin Annat ja Runotytöt ehkä suhteellisen vanhana, ala-asteen viimeisinä vuosina tai jotakin. Sitä ennen olin ahminut hevos- ja etsiväsarjoja jne. Olin selvästi ja ehdottomasti enemmän Anna-tyyppiä, vaikka nyt ajattelen, että olisi ollut hienoa olla mystisempi Emilia. :)

    Marikki on minun suursuosikkini, jopa niin, että olen kirjoista ja lukukokemuksestani omistushaluinen ja mustasukkainen. ;) En ole nostanut Lindgrenin teoksia vielä haasteessa, koska niistä on niin paljon puhetta muutenkin, ja esim. Marikkia en varsinaisesti kahdella kirjallaan miellä sarjaksi (tai onhan niitä kuvakirjoja lisäksi). Mutta Marikki on ihan paras. Ja varsinkin Liisa. :)

    VastaaPoista
  6. Morre, älä huoli ;) En minäkään ole lukenut Annoja & Runotyttöjä kuin sen 1-2 lapsena. Sen sijaan luin ahmimalla Tiina-kirjat, Neiti-etsivät jne;)

    VastaaPoista
  7. Elma Ilona, muistaakseni itse ilmoitin varsin raikuvasti, kumpi olen, Emilia vaiko Anna, kun tein arvostelua Ylimartimon loistavasta kirjasta Anna ja muut ystävämme. Haluaisin olla runotyttö ja sitä olenkin runoilun takia, mutta pohjaltani olen enempi Anna. Rakastuin myös samaan mieheen eli Gilbertiin!

    Tiesitkö, että Maud olisi halunnut olla Anna ja tavallaan hän olikin kertoessaan Annan ja Gilbertin avioliitosta, mutta hän olikin Pat, minkä tajuaa, kun lukee kirjan Pat -Vanhan kartanon valtiatar. Kaikki Maudin omat pettymykset ja pelot, hän on kirjoittanut Patin tarinaan.

    VastaaPoista
  8. Susa: Tiinat ja Neiti Etsivät tuli minullakin luettua! Näin jälkikäteen tuntuu hassulta, että näiden tavallisten tyttökirjojen lisäksi ahmimme ystäväni kanssa Tiina Polvan koko aikuistenkirjatuotannon: kassikaupalla Polvan romanttisia viihdekirjoja!
    Siitä siirryimmekin Victoria Holtiin, jonka tuotannon myös luimme läpi - siis 9-11-vuotiaina! Kieltäydyn kuitenkin nimittämästä niitä lempikirjasarjoikseni :D

    Leena, kiitos tiedosta - olin aina kuvitellut Annaa Maudin alter egoksi. Itse en ole Patiin tutustunutkaan.... vielä...

    VastaaPoista
  9. OOoh! Olen kokonaan unohtanut, kuinka hauska ja ihana tuo traktorikirja onkaan. Siitä tulikin mieleen, että omistan sen, mutta joku lurjus on pitänyt sitä jo aika kauan lainassa!

    VastaaPoista
  10. Kirsi, eikös vain olekin!
    Lewycka on myös kirjoittanut marjanpoimija-siirtotyöläisistä kertovan kirjan Muu Maa Mansikka, mutta en ole lukenut sitä vielä. Aihe kyllä kiinnostaa, ja jos kirja on lähelläkään Traktoreiden lyhyen historian tasoa niin sehän on pikkupakko lukea! Maahanmuuttohaasteen yhteydessä sen tod.näk. tänä vuonna luenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.