bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 21. helmikuuta 2013

Blogisynttärien satoa: kirjakyselyn ja arvonnan tulokset


Hiphei ja hellurei, blogini on kaksi vuotta vanha! Ei siis enää mikään avuton newbie, vaan terhakas taapero joka tietää mitä tahtoo ;) Varsinaista juhlapäivää vietin lähipiirin (lue: noroviruksen) parissa, josta syystä myös synttäriarvonnan tuloksenjulkaisu viipyi. Mutta arvonta on suoritettu kaikkien taiteen ja magian sääntöjen mukaan. Onnettarena toimi 6-vuotias tyttäreni, joka veti voittajat hatusta. Ja jotta toimitus olisi mahdollisimman maaginen, lainasimme päähinettä komeromme nurkassa asuvalta noidalta...

Ananasakäämä ja abrakadabra! Tule hyvä onni, älä tule paha onni.

Mutta ähä kutti! Enpäs kerrokaan aivan vielä, keitä noita ja onnetar suosivat tällä kertaa. Sen sijaan teen pienen katsauksen arvonnan yhteydessä suoritetun kyselyn tuloksiin. Pyysin siis teitä lukijoita kehumaan jotakin kirjaa, joka on julkaistu ennen vuotta 2000. Sain aivan mahtavan vinkkililistan, sekä aivan ennenkuulemattomia nimiä että nimeltä tuttuja, mutta jostain syystä lukematta jääneitä. Enää en luule lukeneeni paljon - tai no, en ainakaan tarpeeksi!

Aivan kaikkia suositeltuja en nyt ennätä tähän listata, niitä kun tuli niin hurja määrä. Kaikki kehutut perusteluineen löydätte halutessanne täältä. Mutta jotta muistaisin itsekin lukea edes osan, laitan tähän kaiken kansan nähtäväksi "tärppilistan" kymmenestä kirjasta, jotka aivan erityisesti tekee mieleni lukea:

* Jose Saramago: Kertomus sokeudesta
* Aila Meriluoto: Vaarallista kokea
* Anni Blomqvist: Myrskyluodon Maija (yhden olen vastikään lukenut, mutta haluan ehdottomasti lukea koko sarjan)
* Alexandre Dumas nuorempi: Kamelianainen
* Vivi-Ann Sjögren: Meksikon päiväkirja
* John Irving: Oman elämänsä sankari
* Ulla-Lena Lundberg: Kuninkaan Anna
* Haruki Murakami: Norwegian wood (ilmestyi alkukielellä jo 1987)
* Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni
* Robert Holdstock: Alkumetsä

Tässä sitä piisaakin projektia joksikin aikaa... kiitos valtavasti kaikille kortensa kekoon kantaneille!

Ja nyt sitten vihdoin niihin voittajiin. (Näin kauas alas jouduitte skrollaamaan, es tut mir Leid... nicht!  ;D) Voittajalle olen luvannut palkinnoksi Tammen Keltaisen muistikirjan sekä vapaavalintaisen kirjan listalta (joka on nähtävissä täällä). Kakkoseksi tullut pääsee valitsemaan palkintokirjansa, kun voittaja ensin on ilmoittanut omansa. Ykköspalkinnon nappasi Pirkko Saisiota suositellut Nanna, ja kakkoseksi velhosi itsensä Irvigiä ylistänyt Katja. Onnittelut voittajille! Laittakaahan minulle mailia: elmailona (ät) gmail.com

Lopuksi muutama sananen jatkosta. Bloggaus on niin hauskaa, että aion vastaisuudessakin olla ahkera ja innokas kirjoista jorisija. Painottunen ehkä entistä enemmän juuri näihin vähän vanhempiin aarteisiin, toki uutuuksiakaan unohtamatta tyystin.  Minua saa myös paiskoa haasteilla aina kun siltä tuntuu. Vastaan joskus viiveellä, mutta aina ilolla.

Ja nyt riennän ruokkimaan jälkikasvua ja valmistautumaan teatteri-iltaan: vien lapset katsomaan loistavaa Urpoa ja Turpoa. Ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa teille, te kaikki ihanat ihmiset siellä jossakin! <36 kommenttia:

 1. Vau! Ihan mahtavaa, koska arvontalistassasi oli muutama sellainen kirja, joita olen hyllyyni kaivannut. :)

  Sinä sait hienoja lukuvinkkejä. Irvingin lisäksi Saramago ja Murakami ovat ihastuttaneet minua.

  Hauskaa teatteri-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Moni noista kirjoista on ollut maybe-listallani, nyt kehujen innostamana olen siirtänyt ne viralliselle listalle.

   Poista
 2. Onnea, onnea voittajalle!

  Kaksivuotias on hyvä ikä - hetkeä ennen uhmaa, mutta kieli kulkee ja liike luistaa. Nautinnollista kolmatta blogivuotta sinulle!

  Odotan jo summauksia Urposta ja Turposta - ihan mahtavia karhuja molemmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinpä puhuttu! Saa nähdä millaisen ulkoasun blogini saa kun "uhmaikä" iskee :D
   Tunnelmiamme Urposta ja Turposta voi lukea täältä: http://tarinautical.blogspot.fi/2012/11/teatterissa-urpo-turpo-ja-ihanaa.html

   Poista
 3. Jes! Vietin muutaman päivän hiihtolomaillen ilman nettiä, ja mikä hauska yllätys täällä odottikaan :) Pistän sähköpostia sinulle huomenna, mietin kirjavalintaani yön yli.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.