bg

Free background from VintageMadeForYou

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kirjahamsterin kootut tunnustukset

Nyt se sitten taisi tapahtua minullekin... minusta on tullut kirjahamsteri. Kääk! 

Yleensä olen ollut kirjojen ostajana paitsi pihi, myös äärimmäisen kranttu. Ostin vain kirjoja, jotka olen lukenut ja loistaviksi havainnut, niitäkin harvoin. Nyt, vajaassa parissa kuukaudessa, olen hankkinut kirjoja kokonaisen metrin. Ja mikä merkittävintä: vain muutaman ostoksistani olen lukenut ennestään. Kevätkesän aikana kirjahyllyyni ovat löytäneet tiensä mm. nämä lukemattomat aarteet:


Antoine De Saint-Exupery: Siipien sankarit - Yölento
Kate Morton: The Distant Hours
Fabio Geda: Krokotiilimeri
Emylia Hall: The Book Of Summers
Per Petterson: I kjølvannet
Gaute Heivoll: Omars siste dager
Kerstin Gier: Safirblå
Jennifer Vanderbes: Strangers At The Feast
Antonio Munoz Molina: Kuun tuuli
Helen Humphreys: Pilvien syleilyssä
John Irving: Oman elämänsä sankari
Sara Gruen: Apinatalo
Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus
Eeva Tikka: Mykkä lintu

Eikä tässäkään vielä kaikki: pinosta unohtuivat mm. sellaiset aarteet kuin Frances Burnettin Kadonnut prinssi (jonka tosin olen lukenut noin sata kertaa, se oli nuoruuteni lempikirja) sekä Charles Martinin Chasing Fireflies. Lisäksi ostin Ota riski-haastetta varten Zusakin Kirjavarkaan, josta olen lukenut jo suurimman osan. Myös tuo Irving on haastetta varten omaksi hankittu. 

Ihan kaikkia kuvan kirjoja en sentään ole ostanut. Krokotiilimeren ja Apinatalon sain lahjaksi, ja Kuun tuulen voitin Maailman kuvalehden arpajaisissa. Pilvien syleilyssä lähti matkaani kirjaston kierrätyskärrystä, johon jätin vastineeksi Elsa Beskowin kuvakirjan ilahduttamaan jotakuta pientä lukijaa. Kolmannentoista kertomuksen ostin parilla killingillä kirpparilta, Mykän linnun ja Yölennon huusin pilkkahinnalla netistä. Ulkomaankieliset ovat huokeita pokkareita, joten ihan kipeäksi en itseäni ole näistä maksanut. Vielä kun ehtisin edes murto-osan näistä lukeakin, ennen kuin syksyn kirjauutuudet alkavat ilmestyä... ;) Mutta on se maar mukavaa kokea omistamisen iloa!!

P.S. Nyt pitäisi sitten osata päättää, mihin näistä seuraavaksi tarttuisin. Ehdotuksia ja suosituksia otetaan vastaan!

18 kommenttia:

 1. Ihana pino! Kirjahamsterius on ainakin minun kohdallani kasvava ominaisuus, on ollut pakko vähän rajoittaa, mutta edelleenkin tulee kirppareilla pääasiassa katseltua kirjoja :D

  Olen lukenut noista löydöistäsi kolme: Irvingin, Gruenin ja Setterfieldin. Gruenin kirja oli minun lukukokemukseni mukaan aikamoista diipadaapaa (mutta saattaa toki sopivassa mielentilassa viihdyttääkin, ei sillä), Setterfield voisi olla hyvän kevyttä kesälukemista ja, no, Irvingin Oman elämänsä sankari onkin vain Elämäni Paras Kirja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, taisin saada hienon haastekirjan kun sinäkin tuota Irvingiä noin rakastat! Olen sitä jo aloitellutkin, ja erittäin hyvältä vaikuttaa.

   Poista
 2. Minä olen lukenut pinosi kirjoista vain kaksi eli Setterfieldin ja Irvingin. Olen kirjoista aika lailla samaa mieltä kuin Suketus. Oman elämänsä sankari on hieno kirja.

  VastaaPoista
 3. Hieno pino! Olen hieman kateellinen Petteronista ja Heivollista (ja norjantaidostasi). ;) Kuun tuulen hankin minäkin ja kuvittelen sen olevan hyvää lukemista joskus elokuun kuutamoöinä.

  Taisin haastaa sinut hyvällä kirjalla. :) Oman elämänsä sankari on mielestäni Irvingin paras kirja. <3 (Rakkain Irving minulle on Kaikki isäni hotellit, koska se oli eka lukemani joskus 90-luvun alussa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olen tosi iloinen että haastoit minut lukemaan Irvingiä - olen halunnut jo kauan lukea häntä, mutten ole saanut ryhdytyksi kun ne ovat niin paksuja... nyt sain hyvän tekosyyn ryhdistäytyä!

   Poista
 4. Eniten minua kiinnostaisi kuulla mielipiteesi niistä kirjoista, jotka olen itsekin joskus lukenut:
  Mykkä lintu, Siipien sankarit jne ja Kolmastoista kertomus.

  P.S. Voitko ottaa sanavahvistuksen pois (jos sinulla on vielä, näen vasta kun lähetän kommentin), siis kohdasta Asetukset -> Kommenttien asetukset tjsp.) Ainakaan minulle ei ole vielä tullut spämmiä, vaikka jokin aika sitten rohkenin sen poistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mykkä lintu on tuossa pinossa sattumalta alimpana, mutta lukujärjestyksessä menee varmasti kärkipäähän, se kiinnostaa kovin :)

   Otin sanavahvistuksen pois tai ainakin yritin. Sanokaa jos se siellä roikkuu vielä!

   Poista
 5. Odotan innolla arviotasi Kirjavarkaasta :)

  Pinosi kirjoista olen lukenut ainoastaan Setterfieldin kirjan, joka oli pienimuotoinen pettymys, mutta ei missään nimessä huono kirja. Ostoksistasi kiinnostaa erityisesti Apinatalo, joka on luettavien listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Kirjavarkaassa sivulla 489, joten voit odottaa arviotani piakkoin :)

   Setterfield ei oikeastaan ollut edes lukulistallani, mutta kun kirpparilta sen bongasin niin kiinnostuin. Apinatalossa on niin erikoisen kuuloinen aihe, että ihan uteliaisuuttani tahdon tutustua :)

   Poista
 6. Heh, minäkin olin ennen samanlainen eli ostin vain kirjoja, jotka olin jo lukenut. Nyt olen jäänyt koukkuun divareihin, kirppareihin, kierrätyskeskuksiin yms. halpoihin kirjanostopaikkoihin, joista ostan kotiin kasapäin kirjoja, joita en ole ennen lukenut, mutta jotka haluaisin lukea. Ja kirjapinot senkun kasvaa...

  VastaaPoista
 7. Hihi! Vaikuttava pino! :-D

  Minäkin olen ennen ollut kranttu, tosin olen mielestäni yhäkin sikäli, että ostan kirjat kirppareilta ja vain lahjaksi (yleensä jouluna) pyydän jonkun uutukaisen äidiltä. Kirpparilla kin mietin ostosta kirjan kunnon ja sen mukaan, mitä itse tiedän kirjasta/ kirjailijasta. Kirppislöydöt on aina parasta, ei voi ikinä tietää, mitä löytyy <3

  Hei muuten, vinkkinä, jos tykkäät John Irvingistä. Käväisin tänään Oulun Second Hand Storella ja siellä oli yksi pöytä (nro 95) täynnä kirjoja! Pääasiassa Irvingiä kovakantisina ja hyväkuntoisina ja oli siellä muutakin (ainakin Anne Tylerin Ameriikan lapset ja dekkareita). Itsellä ei Irving nappaa, mutta jollekin muulle se pöytä olisi aarreaitta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kirpparilta löytyy aarteita, jos vain muistaa kulkea aistit auki (ja mieli) :)

   Ja kiitti vinkistä! Koetan päästä käväisemään siellä SHS:ssä...

   Poista
 8. ELMA ILONA, lukemista ei koskaan ole liikaa.<3333

  VastaaPoista
 9. Oi mikä kirjapino! Mie muuten ostin kirjaston poistomyynnistä tuon samaisen Irvingin.

  Minustakin on vähin erin tullut tosi paha kirjahamsteri, vaikka kyllä yritän kierrättääkin kirjoja. Tilalle vain tulee ostettua lisää kirjoja. Itse asiassa ostan kirjoja lähinnä kirppareilta ja poistomyynneistä, mutta toki myös aika lailla ihan uusiakin kirjoja, jos saan niitä edullisesti. Kirjastossa (jossa pestini juuri loppui) oli paljon houkutuksia, kun poistimme nyt keväällä ja alkukesästä tosi paljon kirjoja. Oli ihan pakko laittaa itselle suitsia kirjojen kanssa, koska eiväthän ne heti mihinkään mahdu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen koukussa huutonettiin, josta löytyy ihan hullunhalvalla ihania aarteita... minullakin on jo pikkuruinen hyllyni ihan tupaten täynnä, täytynee rajoittaa shoppailua tai hankkia isompi hylly! :D

   Poista
 10. Irvingin Oman elämänsä sankari on minusta upea kirja. Olen nähnyt siitä myös elokuvan.

  The Distant Hours voi olla myös positiivinen lukukokemus, sillä Mortonhan on kirjailija, joka kirjoitti Paluu Rivertoniin...

  Sun olisi kannattanut lukea se Kirjaston henget. Siinä on määritelty kaikki kirjamaniasta monenlaiseen muuhun kirjahulluuteen. Tunnistin itsessäni hirveän monta 'kirjatautia.'

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.