bg

Free background from VintageMadeForYou

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste


Tämä nyt ei tietenkään ole aivan viisasta: osallistua nyt TAAS uuteen haasteeseen, vaikka kirjahylly kohta romahtaa TBR-kirjojen painosta... mutta kun tämä Marjiksen haaste on niin paras. Ideana on, että me kirjabloggarit haastamme toisiamme lukemaan jonkin tietyn kirjan. Lainaan Marjiksen huolella laatimia ohjeita:

Tässä haasteessa voit määrätä kirjabloggarille luettavaksi kirjan, jota hän ei ole vielä ymmärtänyt lukea tai joka on kaukana hänen omista lukutottumuksistaan. Ottamalla riskin ja astumalla tuntemattomalle alueelle haastettu bloggari voi löytää uuden kirjallisen rakkauden – tai paremman syyn pysytellä omalla alueellaan. Samalla saat itsekin lukea jotain sellaista, johon et ehkä olisi muuten uskaltanut tarttua. Ota riski!

Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Ja minähän haastan! Ensimmäinen haaste lähtee Katjalle, jonka haastan lukemaan Silvana De Marin Viimeisen haltian. Tämä humoristinen fantasiaseikkailu on niitä kirjoja jotka ovat jääneet aivan liian vähille blogisavuille ja uskon Katjan osaavan arvostaa kirjan hauskaa viisautta.


Toinen haaste lähtee Villasukalle kirjahyllyyn! Haastekirjaksi pätkähtää Susan Fletcherin Noidan rippi, joka on ehkä hienoin lukemani kirja koskaan.


Ilmoittakaahan, jos tohditte ja ehditte ottaa haasteen vastaan, ja minkä kirjan haluatte minulle nakittaa! Ja kiitos vielä Marjikselle loistavasta haasteesta.

9 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Jännittävä haaste!

  Kävin kurkkaamassa Marjiksen blogista haasteohjeita ja saan siis haastaa sinut. Hmm. :) Jos et ole vielä tutustunut John Irvingiin, niin haastan sinut lukemaan hänen romaaninsa Oman elämänsä sankari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä heitit hyvän! Muistan että aloitin tuota lukiossa ja tykkäsin kovasti, mutta sitten lukeminen tyssäsi kun koulu haittasi harrastustoimintaa... enkä sitten ikinä tullut lukeneeksi kirjaa loppuun. En tosiaan ole tainnut lukea ainuttakaan Irwingiä. Eli ilolla tartun tehtävään ja täytän sivistyksessäni ammottavan aukon :)

   Poista
 2. Mainiota että tämä lähtee nyt monesta suunnasta! Hauskat haastekirjat laitoit eteenpäin ja minäkin voin suositella tuota Katjan sinulle valitsemaa Irvingiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Linnea! Yleensä poden tiiliskivikammoa, ja taisi Katja sen aavistaa :) Siksi Irwing onkin kai jäänyt minulta väliin vaikka tiedänkin menettäneeni paljon.

   Poista
 3. Äh, tietysti Irving yksöisveellä! Hups, oikolukija saa paikan ;)

  VastaaPoista
 4. Jes, mahtavaa! Noidan rippi kiinnostaa kovasti :) Oletko lukenut Markus Zusakin Kirjavarkaan? Jos et, niin haastan sinut lukemaan sen. Se vei minut mukanaan useiksi tunneiksi, yksi parhaita lukemiani kirjoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähdet leikkiin mukaan, Villasukka! En ole lukenut Kirjavarasta, olen kyllä halunnut mutta aihe on vähän pelottanut... nyt siis saan hyvän syyn rohkaistua ja tarttua kirjaan!

   Poista
 5. Pari senttiä tilaa lisää kirjapinoon, haaste sinulle heitetty! ;D

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.