bg

Free background from VintageMadeForYou

perjantai 16. marraskuuta 2012

Teatterissa: Urpo, Turpo ja Ihanaa!
    "Jos ei syö kunnolla, jää löysäksi."

Oulun kaupunginteatteri: Urpo, Turpo ja Ihanaa
Ohjaus: Mikko Kouki
Koreografia: Paula Puumalainen

Urpo ja Turpo ovat nallekarhuja, joilla touhua piisaa, sillä aikaa kun lapset ovat koulussa. Mutta mikä kumma on se kaakki, joka eräänä päivänä löytyy lattialta kangasmytyn alta ja sanoo: i-ha-naa!? Käy ilmi että otus on leikkiheppa. Nallekaverukset koettavat opettaa uuden ystävänsä hirnumaan oikein. Mutta onhan se vähän vaikea hirnua hyvin, jos on huonosti ommeltu ja kieli on väärinpäin suussa. 

Yhdessä Mollan ja Barbin kanssa lelujoukko harjoittelee esteratsastusta, löytää itsestään piileviä kykyjä ja lopuksi myös aarteen, joka tosin on vähän erilainen kuin he kuvittelivat. 

Barbi (Elina Korhonen), Turpo (Aki Pelkonen) ja Urpo (Janne Raudaskoski)


Tarinautti lokikirjaan: Kävin kultakutrini kanssa teatterissa. Tyttö, jo konkari näissä hommissa, oli kovin innoissaan, koska heille on eskarissa luettu Hannele Huovin samanniminen kirja. Minä itse en ollut niinkään tohkeissani, näytelmän nimi ei oikein napannut. Mutta sitten esitys alkoi! Ja kyllä meillä oli hauskaa. 

Esitys on täynnä hykerryttäviä oivalluksia ja veikeitä tilanteita. Barbinukesta sukeutuu karateka, nallekarhusta ballerina ja ratsastushatusta maha. Näyttelijät ovat energisiä, ja akrobaattista esitystä on ilo katsella. Eikä juoneenkaan tarvita turhia koukeroita - tilannekomiikka riittää ja puree. Sekä tyttö että äiti pitivät henkilöistä eniten Barbiesta - tyttö siksi kun se oli niin nätti, äiti taas nauroi niin, että hyvä kun ei penkiltä pudonnut.

Erikoiskiitos kuuluu puvustaja-lavastaja Maija Tuorilalle, jonka luoma lastenhuone oli vallan mainio. (Koska kaikki tapahtuu nallekarhujen perspektiivistä, on parsinneulakin heinäseipään kokoinen.) Ja merenpohjan hirviökala oli aivan hervoton! Mulkosilmäinen otus oli samaan aikaan hurja että niin hauska, ettei pieniäkään lapsia pelottanut liikaa. 

Tarinan loppu oli hieman haikea, mutta silti näytelmästä jäi hyvä mieli. Ja nyt on tietysti hetikohta juostava kirjastoon ja lainattava myös se Huovin kirja...

Summa summarum: Loistava kotimainen "toy story", paaaljon parempi kuin ne  animaatiotehtaiden suoltamat kohellukset.

11 kommenttia:

 1. Ihana juttu ja voi että kun kuulostaa sympaattiselta! Ilahdun aina, kun kuulen hyvin tehdystä lastenteatterista. Urpo ja Turpo -kirjat ovat mielestäni todella mainioita, sopivan hauskoja mutta kuitenkin oivaltavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, niin ilahdun minäkin! Urposta ja Turposta minulla oli ihan väärä käsitys, en ole lukenut kirjoja ja luulin niitä joksikin ihme kohelluskirjoiksi... taas nähdään miten itseään fiksunakin pitävä ihminen voi olla ennakkoluuloinen ja mälsä ;) Onneksi veljeni on töissä teatterissa ja antoi vapaaliput, olisimme muuten missanneet hienon näytelmän.

   Poista
 2. Aivan mahtavaa, että kirjoitit tästä :-)!

  Me luimme vasta Huovia, ja pojat kävivät päiväkodin kanssa katsomassa tämän teatterissa. Kertoivat kohokohtina suurinpiirtein samat kuin sinä tässä koosteessa. Ihanaa, että pääsin kurkkaamaan Urpoon ja Turpoon blogissasi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä Paula. Toviottavasti mahdollisimman moni käy tämän katsomassa, niin ehkä jatkossakin raskivat satsata laadukkaisiin lastennäytelmiin :)

   Poista
 3. "Urpo on karhu, Turpo on karhu, tää on tavallista karhunelämää."

  Olisipa hauskaa nähdä Urpo ja Turpo teatterissa. Meillä esikoinen, ekaluokkalainen, huutelee, että U&T on vauvoille, mutta katsoo karhujen elämää aika hartaana silloin, kun se telkkarista tulee. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, voi kun Oulu olisi lähempänä teitä! Tämä näytelmä näet varmasti viihdyttäisi ekaluokkalaista ja isompaakin, ja silti toimii myös ihan pienille. Tämä on siis todellinen kokoperheen esitys. (Aiommekin käydä katsomassa sen vielä uudestaan ja ottaa nelivuotiaankin mukaan.)

   Poista
 4. Kiva lukea tämä. Itselleni Turpo ja Urpo ovat vielä vieraita, pitää ihan ehdottomasti tutustua! Kivaa vkl:a!

  VastaaPoista
 5. Upeaa että toteutus on onnistunut. Kävisimme varmasti jos olisi matkan puolesta mahdollista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitten se teatterin varjopuoli... Oulun kaupunginteatteri kyllä käy kiertueilla maakunnassa paljon, toivotaan että tämäkin lähtee kierrokselle.

   Poista
 6. Kiitos suosituksesta, tiedä vaikka lähtisimmekin katsomaan nalleja... Ti-Ti Nalle -esityksissä olemme käyneet useamman kerran (niin kahdestaan esikoisen kanssa kuin koko perheen voimin) ja esikoista käytin vasta ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa. Urpo ja Turpo olisi taas sellainen koko perheelle sopiva juttu, uskoisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nimenomaan kokoperheenpläjäys. Samoin uskon että kelpaa yhtä hyvin pojille kuin tytöille :)

   Poista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.