bg

Free background from VintageMadeForYou

torstai 1. marraskuuta 2012

Eric Puybaret: Somewhere Over The Rainbow


When all the world is a hopeless jumble and the raindrops tumble all around,
heaven opens a magic lane...
When all the clouds darken up the skyway,  there's a rainbow highway to be found
leading from your window pane to a place behind the sun,
just a step beyond the rain...

Over The Rainbow. Story & Soundtrack
Performed by:  Jdy Collins
Paintings by: Eric Puybaret
Lyrics by: E.Y. Harbing
Music by: Harold Arlen
Imagine Publishing 2010

Ihmemaa Ozista tuttu, Oscar-pystilläkin palkittu klassikkoballadi on ihastuttanut niin lapsia kuin aikuisia jo useamman sukupolven ajan. Nyt laulu on palannut juurilleen lastenkirjallisuuteen,  tällä kirjaa kuvakirjan muodossa.

Karamelliväreissä säihkyvä satumainen kuvitus vie sateenharmaasta maailmasta kauas sateenkaaren taakse. Kirjaan kuuluu cd-soundtrack, jossa nimibiisin lisäksi on kaksi muuta laulua: I See the Moon ja White Coral Bells.


Tarinautti lokikirjaan: Lainasin tämän lapsille iltasaduksi osittain itsekkäistä syistä: ihastuin kanteen, ja ajattelin myös että unimusiikki saattaisi auttaa nukutusväsytystaistossa ;) Suunnitelmani osoittautui hyväksi. Itse kirja tosin kiinnosti äitiä enemmän kuin kultakutreja, mutta musiikista he pitivät, eikä äidin tarvinnut lukea ääntään käheäksi ennen kuin huoneen täytti hellyttävä tuhina. Tämä onkin niitä lastenkirjoja, jotka olisi kiva ihan omistaa. 


Summa summarum: Mustavalkoklassikon uudet vaatteet kaikissa sateenkaaren väreissä. 

P.S. Tästä se kaikki alkoi: Judy Garlandin alkuperäisesitys elokuvassa The Wizard Of Oz vuodelta 1939P.P.S. Kirjan kuvittaja Eric Puybaret on tuottelias mies. 20 kuvakirjan joukosta löytyy mm. Lohikäärme Puff ja monta muuta tuttua & tuntemattomampaa tarinaa eri puolilta maailmaa. Ihastuin hänen taianomaiseen, surrealistiseen tyyliinsä, josta pieni taidenäyttely tähän lopuksi.1 kommentti:

  1. Ainakin tuo Judy Garlandin laulu soi hienosti kuin eilispäivänä olisi levytetty:DDD

    Kiitos tästä kirjaesittelystä, Elma Ilona!<3333

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit! Jätäthän puumerkkisi.